• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Avrupa`da Kur`an tilaveti yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) tarafından Almanya`ın Leverkusen kentinde “Avrupa 13`üncü Kadınlar Tilavet Yarışması” düzenlendi.

Yüzlerce Kur`an sevdalısının başvurduğu yarışma küçük ve yetişkinler olarak 2 kategoride yapıldı.

Yarışmada, öncelikle şubeler ve bölge birincileri daha sonra bölgeler arası elemeler yapılarak finale 4 kişi seçildi. Yarışma sonunda, yetişkin kategorisinden Firdevs Mutlu Berlin Bölgesinden küçük yaş kategorisinde ise Güney Hollanda'dan Sinem Fırat 2017 Avrupa Kur`an birincisi oldu. 

Belçika bölgesinden Ayşenur Öğden ikinci, Würtenberg bölgesinden Esra İlemin üçüncü, Kuzey Bavyeradan Neslişah Benek dördüncü oldular.

2017 Avrupa Kur`an tileveti yarışmasında konuşan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Avrupa`da camilerde görev yapacak imamlar yetiştirdiklerini söyledi.

Ergün, “‘Avrupa`nın ağır şartları altında hafızlık çalışması yapılabilir mi?` diyenlere inat İslam Toplumu olarak, hep birlikte gösterdik. Bugün 17 bölgemizde 50 tane hafızlık kursuyla bin 76 evladımızla hafızlık eğitimi yapıyoruz. Bundan 10 yıl sonra hafız doktorların, hafız mühendis ve akademisyenlerin sosyolok, psikologların olacağını hep birlikte göreceğiz. Birkaç yıl sonra kendi camilerimizin imamlarının kendi evlatlarımızın içinden çıktığını hep birlikte müşahede edeceksiniz. Bir zamanlar sorun olan imamlık müessessisini, İmam Hatip Lisesi`nden mezun olacak çocuklarınızın, mihrap nöbetleri tutacaklarına şahid olacaksınız. Çok yakın zamanda inşallah bunların meyvesini göreceksiniz.” dedi.

IGMG Kadın Teşkilatı Başkanı Hatice Şahin de Kur`an yarışmasında dereceye girenleri ve yarışmacıları yetiştiren hocaları ile ailelerine teşekkür etti. (Mehmet Kurt - İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir