• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
Hayvanlar Partisi Hollanda parlamentosundaki sandalye sayısını artırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda'daki genel seçimde en dikkat çekenlerden biri de Hayvanlar Partisi'nin (Partij voor de Dieren / PvdD) bir önceki seçime göre milletvekili sayısını artırması oldu.

Dünya'da bir örneği olmayan Marianne Theime liderliğindeki Hayvanlar Partisi, 2 olan milletvekili sayısını beşe yükselterek, çok parçalı parlamentoda koalisyon için önemli bir konuma yükseldi.

Hayvanlar Partisi'nin yeni hedefi ise önümüzdeki 10 yıl içinde sandalye sayısını 25'e yükseltmek.

Partinin kurucuları arasında yer alan ve Hayvanlar Partisi 2015'te senatoya gönderdiği iki isimden bir olan Niko Koffeman'a göre, seçim sonuçları ile Hayvanlar Partisi seçmenin gözünde beklediği yükselişi yakaladı. Artık, "Hayvan hakları bana göre değil" deyip, oy vermeyen seçmenin fikrini değiştirmeyi başardıklarını düşünen Koffeman, partinin yeni hedefini, gelecek 10 yıl içinde 20-25 milletvekili kazanmak ve iktidarın en önemli alternatifi olmak.

PvdD'li senatör, Sosyalist Parti, Yeşil Sol, Hristiyan Birliği ve Başbakan Rutte'nin Liberal Sağ Parti'si ile kurulacak bir "gökkuşağı koalisyonuna" girebileceklerini söylüyor.

Hukuku eğitimi gören 1972 doğumlu Marianne Theime öncülüğünde 2002 yılında kurulan Hayvanlar Partisi, ilk kez 2006 seçimlerine katılarak bu alanda dünyadaki tek parti unvanını kazandı.

Hayvan hakları ve çevre politikaları ile ilgili söylemleri seçmende karşılık bulan parti, ilk kez 2012 seçimlerinde meclise 2 milletvekili sokmayı başardı. Hayvanlar Partisi, 2015'deki senato seçimlerinde de 2 sandalye elde etti. Marianne Theime, lider olarak girdiği üçüncü genel seçimde milletvekili sayısını 5'e yükseltti. (Mustafa Kaynak - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir