• DOLAR 32.235
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2458.088
  • ...
Yargıtay Bilge Köyü Katliamı Kararını Kısmen Bozdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mardin`de Bilge Köyü`nde 7`si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin Yargıtay`daki davada, bazı sanıklar hakkında onama kararı çıkarken; bazı sanıklar hakkında ise bozma kararı verildi. 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 4 sanık ile 44 kez 15 yıl hapis cezası alan sanık hakkındaki kararlar da onandı.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi`nce, olayın asli faili sanık Mehmet Çelebi ile birlikte 6 kişiye 44 kez ağırlaştırılmış müebbet, 14 yaşındaki M.Ş.Ç.`ye 44 kez 15 yıl, evinde silah bulunduran A.Ç.`ye 15 yıl, havaya ateş açtığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan M.Ç.`ye de 6 ay hapis cezası verilmişti.

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Dairesi, sanık Mehmet Çelebi hakkında verilen 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozdu. Çelebi`nin, karısı ile öldürdüğü kişi arasında ilişkisi olduğu ve çocuklarının da bu kişiden olduğunu iddia etmesi üzerine, Mehmet Çelebi`nin çocuklarından alınan DNA örneklerinin sonucunun beklenmesine karar verildi. Daire, sanık Mehmet Çelebi hakkında, olaydaki diğer 43 kişiyi tasarlayarak ve canavarca his saikiyle öldürme suçundan kurulan hükmü ise onadı.

Dairenin kararında, Mehmet Emin, Ömer ve Mehmet Sait Çelebi hakkında Çorum Ağır Ceza Mahkemesi`nce verilen 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları da onandı. 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan diğer sanık Abdülhakim Çelebi`nin, saldırıda yaralanan Medine Çelebi`yi öldürmeye teşebbüs ve Ateşli Silahlar Kanunu`na muhalefet suçundan verilen cezaları bozan daire, Abdülhakim Çelebi hakkında diğer suçlardan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını da onadı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, olay sırasında 14 yaşında olan ve 44 kez 15 yıl hapis cezası alan M.Ş.Ç.`nin hapis cezasını da yerinde gördü. Daire, sanıklar Abdülkadir Çelebi, Ali Çelebi, Mehmet Ali Çelebi ve Ahmet (Abdülkadir oğlu) Çelebi hakkında Çorum Ağır Ceza Mahkemesi`nce verilen beraat kararını onadı.

Diğer bir sanık, Ahmet (Velo oğlu) Çelebi`nin tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması suçundan cezalandırılmasına ilişkin hükmü onayan Daire, Ahmet Çelebi hakkında Ateşli Silahlar Kanunu`na muhalefet suçundan kurulan hükmü ise bozdu. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 6 kişiden biri olan ve bulunduğu Sincan Cezaevi`nde 4 Ocak 2011`de intihar eden Süleyman Çelebi hakkındaki kamu davasının ise düşürülmesine karar verildi.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir