• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Libya açıklarında Türkiye gemisi kayıp oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA muhabirinin Türkiye'nin Misurata Başkonsolusluğundan aldığı bilgiye göre, Türkiye bayraklı "Tınaz Tepe" isimli gemi, Misurata Limanı açığında demirlediği sırada bölgede etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle yerel saat ile 10.30'da battı.

Misurata Sahil Güvenlik ekiplerince arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 kişi kurtarıldı. Kurtarılan kişiler sağlık kontrollerinin ardından otele yerleştirildi.

Batu Denizcilik tarafından işletilen M/V Tınaztepe isimli Türk gemisinin Akdeniz'de Libya açıklarında şiddetli fırtına sebebiyle battığı açıklanırken, 7 mürettebat aranıyor.

Marmara Adası'ndan aldığı 3 bin 120 ton mermer mıcırıyla bugün 08.00'de Misurata limanı demir sahasına ulaşan kuru yük gemisi, şiddetli fırtına sebebiyle saat 12.30'da battı. 6 kişinin sağ olarak kurtarıldığı kazada kayıp olan 7 mürettebat Libya kurtarma ekipleri tarafından aranıyor.

Batu Denizcilik adına yapılan açıklamada, "Acentemiz ve sigorta temsilcilerimiz aracılığı ile bilgileri güncellemeye çalışmaktayız. Olayın nasıl cereyan ettiği ve personelimizin durumu hakkında elimize ulaşan tüm bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Şu an için başka bilgiye sahip değiliz. Şirket temsilcimizi olay yerine göndermeye çalışıyoruz. Vize meselesi çıkmazsa yarın Libya'da olacaktır. Kurtulan personelimizin tamamının sağlık durumunun yerinde olduğu bilgisine ulaştık. Umut ediyoruz ki kayıp olan personelimize de bir an önce ulaşırız. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ancak Libya hükümetinden sağlıklı bilgi almakta sıkıntı yaşadığımızdan, süreçle ilgili olarak elimizde olmayan sebeplerle detaylı bilgi paylaşamıyoruz" denildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Bakanlığı, Akdeniz'de Libya açıklarında Tınaztepe-S adlı Türkiye kuru yük gemisinin hava koşulları sebebiyle battığını açıkladı. Bakanlık kaynaklarına göre 7 mürettebat kurtarıldı, 6 mürettebattan ise haber alınamıyor.

Gemideki 7 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. Türkiye'nin Misurata Başkonsolusluğu olayı yakından takip ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir