• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kadınlar meslek öğrenmenin sevincini yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yücebağ Belde Belediyesi tarafından, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün katkısıyla ortaklaşa yürütülen "Yücebağ Kültür Merkezi Projesi" kapsamında kadınlar, kilim dokuyarak meslek ediniyorlar.

Kilim dokumacılığı kursuna katılan kursiyerler, el tezgâhında kilim ve seccade dokuyarak, meslek öğrenmenin sevincini yaşıyorlar. Kilim atölyesinde temin edilen ipliklerle farklı motifler işlenerek üretilen kilim ve seccadeler kadınlar tarafından büyük bir özveriyle yapılıyor.

Bölgede kilim dokuma sanatının çok önemli olduğunu söyleyen kurs öğreticisi Gurbet Yavuz, kursta eğitim gören 12 kadının kilim dokuyarak meslek öğrendiğini belirtti.

Genç kız ve ev kadınlarına yönelik başlatılan kursa ilginin olduğunu ifade eden Yavuz, İŞKUR desteğiyle köylerde yaşayan kadınların ev ekonomisine katkı sağladığını fakat bu desteğin şu an verilmediğini dile getirdi.

Halk eğitim kursunda üretilen kilim ve seccadelerin satışından elde edilen gelirin kursiyerlere bırakıldığını belirten Yavuz, "Biz 4 senedir bu işi değişik yerlerde yapıyoruz. Daha önce Sason Halk Eğitim Müdürlüğünde çalıştık. 6 aydır burada çalışıyoruz. Kursumuz bazen İŞKUR bünyesinde oluyor. Öğrencilerimiz İŞKUR bünyesinde olduğu ve karşılık aldıkları zaman daha iyi oluyor. 12 kursiyerimiz var. Kendi çabamızla kilim, çanta, heybe, seccade yapıyoruz. Pazarlamamız yok. Olsaydı çok daha iyi olurdu. Sadece sergimiz oluyor ve bunları sergilerde satıyoruz. Sattığımız ürünün karşılığında iplerimizi alıyoruz. Burada çalışan genç kızlarımızın kendi ayakları üstünde durması kadar güzel bir şey yok. Genç kızlarımız çalışma taraftarıdır." dedi.

Meslek öğrenmek için kilim kursuna kayıt yaptırdığını söyleyen Seher İsen, "Kilim kursuna başladık. Burası bizim için çok güzel oluyor. Kilim dokuyarak bir meslek edindik. Burada güzel bir ortamımız var. Sabah gelip, saat 14.00'e kadar kaldıktan sonra gidiyoruz. Biz de çok seviniyoruz. Bunda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bunun devamını istiyoruz." diye konuştu.

Bir kez daha İŞKUR desteğiyle çalışmak istediklerini belirten kursiyer Esra İçiner ise "6 aydır burada çalışıyoruz. Burada hem arkadaşlarımızla hem de hocamızla zaman geçiriyoruz. Tekrardan İŞKUR üzerinden çalışmak isteriz. Meslek edinmek kadar güzel bir şey yok." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir