• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Şırnak`ta Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Şırnak Nuh Eğitim-Der (Nuh Eğitim Sağlık Kültür ve Dayanışma Derneği) öncülüğünde kutlu doğum programı tertip edildi. Sunuculuğunu Murat Güneş`in yaptığı Cumhuriyet Meydanı`ndaki etkinlik saat 13.00`te Molla Şirin Kızılkaya`nın okuduğu K.Kerimle başladı.
 

İyiliğe ancak O`nun önderliğiyle ulaşabiliriz
Daha sonra mikrofonu alan Nuh Eğitim-Der yöneticisi Emcet Yalçın açılış konuşmasını yaptı. Programın amacı hakkında bilgi veren Yalçın, "Burada toplanmamızın yegane gayesi Resulullah (s.a.v.) aşkının gönüllerimizde diri kalması ve dal budak salmasıdır. İyilikte ve hayırda birbirimizle yardımlaşmaya ancak onun önderliğiyle kavuşabiliriz. Şüphesiz ki, `Allah`a ve ahiret gününe iman edenler için onda en güzel örnek vardır` ayeti kerimesi O`nun bizim için ne kadar değerli bir önder olduğunu kıyamete kadar deklare etmiştir" dedi.
 

Program Nuh Eğitim-Der Mevlit Grubundan Mola Sabri Külter ve Mola Resul`ün okusu mevlitle devam etti. Mevlidin ardından sahneye çıkan ilahi sanatçısı Bilal ve Mus`ab güzel ilahileriyle meydanda bulunan peygamber aşıklarını coşturdu.
 

Sıkıntılardan kurtuluş O`na uymakla olur
Daha sonra mikrofona gelen Mola Osman Tayfur hoca günün anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşmasında, O`na ümmet olmanın gereklerini anlatarak, sıkıntılarımızdan kurtuluşun O`na uymakta olduğunu vurguladı.
 

Hz. Muhammed`in (sav) hayatından kesitler aktaran Tayfur, ümmetine bu kadar düşkün olan bir Peygamberin ümmeti olmakla iftihar etmemiz gerektiğini söyledi.
 

O`nun hayatının her döneminde örnek alınması gereken bir şahsiyet olduğunu belirten Tayfur, "Allah, insanlara çok fırsat ve nimet vermiştir. İnsana bu fani dünyada hayatını sürdürmek için akıl, ilim ve irfan vermiştir. Allah insanların doğru yolu bulması için onlara Rahmet Peygamberi göndermiştir. Fakat insanoğlu, zülüm tarafından cahil zayıf bir mahlûktur ki, Rabbini çok çabuk unuttu ve hak yoldan saptı ve dünyayı kendisine dar ve karanlık eti. Bizim Efendimiz Hz Muhammed Mustafa, peygamber olmadan önce de zalimlerin, müşriklerin karşısında hakkı haykırmış ve mazlumun hakkını zalimden almıştır" diye konuştu.
 

O`nun Hayatını Öğrenerek Yaşayalım
Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v), insanlığın kurtuluş reçetesi olduğuna vurgu yapan Tayfur Hoca, O`nun hayatını okumayı, öğrenmeyi ve yaşamayı tavsiye etti. İslam`ı ve onun güzelliklerini çevremize anlatmamız gerektiğini vurgulayan Tayfur Hoca, sabrı ve sebatı tavsiye ederek, böylece bu toprakların yeniden İslam ile anılacağını belirtti.
 

Kurtuluşu arayan O`na uysun
Molla Osman Tayfur hoca konuşmasının devamında, bölge üzerinde kirli oyunlar oynandığını dile getirerek, halkı dininden uzaklaştırmak için her türlü gayretin sarf edildiğini ve peygamber sevgisinin önüne geçilmeye çalışıldığını söyledi. Tek kurtuluş yolunun Resulullah`ın yoluna sarılmak olduğunu vurgulayan Tayfur, dünya müstekbirlerine seslenerek, "Halka zulmetmeyin, halkın değerlerine saldırmayın yoksa sizin de sonunuz diğer müstekbirlerin sonu gibi olur" dedi.
 

Yapılan konuşmaların ardından Botan Erkek Çocuk İlahi Grubu ve ardından Botan Kız İlahi Grubu bir birinden güzel ilahiler okudular.
 

Kutlu Doğum programı Mola Osman Tayfur hocanın yaptığı dualarla sona erdi.

Tahirhan Osal - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir