• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Depremzedelerin belediye başkanına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz Perşembe günü merkez üssü Adıyaman`ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Deprem felaketinin yaşanmasının ardından bölgeye gelen yetkililer ve siyasilere, kriz masasında gelişmelerle ilgili bilgi aktaran Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat`ın sarf ettiği sözlere Taşkuyu köylüleri tepki gösterdi.

Yusuf Fırat, kriz masasında, Samsat ilçe merkezinin Savfan bin Muattal Türbesi çevresine taşınması talebinde bulunmuştu. Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın da oraya yakın olan bölgenin Taşkuyu köyü olduğunu ve en büyük hasarın orada meydana geldiğini söylemişti.

"Eski evleri bize yutturuyorlar… Çadır çaldılar…"

Bunun ardından Samsat Belediye Başkanı Fırat ise "Yok! ne hasarı orda var. Eski evleri bize yutturuyorlar. Sayın valimizle beraber o köye gittik. Sayın valim Kürtçe biliyor. Ben onlara dedim ki siz yalan söylüyorsunuz. Kimisi çadır çalmışlar!" şeklinde konuşmuştu. Fırat`ın sarf ettiği sözlere tepki gösteren köy halkı, Fırat`ın iddiasını ispatlaması ve ayrıca köy halkından özür dilemesi gerektiğini dile getirdiler.

"Fırat`ın bu köyden özür dilemesi gerekiyor"

Taşkuyu sakinlerinden Furkan Küçük belediye başkanının iddialarını ispatlaması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer bunu ispatlamıyorsa Taşkuyu halkından özür dilemek zorundadır. Çünkü hiçbir insan kendi evini yıkmaz, yıkamaz. Başkan Fırat bunu söylediği zaman sayın vekillerin buna gülmesi ve Vali Bey'in karşılık vermemesi bizim için en iç açıcı durum budur. Çünkü orada bir tepki verilmesi gerekiyordu. İnsanları hırsızlıkla ve yalan söylemekle suçlamak en aşağılık seviyedir. Ne ile itham edersen et haşa küfür de etsen karşı tarafın bu kadar zoruna gitmez. Sayın Fırat`ın bu köyden özür dilemesi gerekiyor." dedi.

Sefan Demirbay ise "Belediye reisi diyor ki Taşkuyu köylüleri evlerini kendileri yıkmış. Küreği kazmayı eline almış kerpiç evleri kendileri yıkıyor, para almak için. Diyelim ki kerpiç evleri biz yıktık, peki o damlara bak direkleri çatlamış, ona ne diyecek." diye sorarak tepkisini ifade etti.

"Kim evini yıkar kim yuvasını yıkar"

Belediye başkanının kendilerine iftira ettiğini ileri süren Adem Avcı da "Onlar ağadır, fakirleri sevmezler. Hiçbir zaman bizim köyümüzü sevmediler, sevmezler de. Yani şimdi kim evini yıkar, kim yuvasını yıkar. Devletin evimizi yapma kararı kesin midir ki kalkıp da evimi kendim yıkayım. Eğer öyleyse Samsat`ı da sen gittin yıktın. Böyle bir şey olur mu?" şeklinde tepki gösterdi.

Eyyüp Küçük isimli bir başka Taşkuyu sakini de Fırat`ın sözleriyle köy halkını lekelediğini belirterek, "Bu tamamen bir iftiradır. Belediye başkanının bu insanların evlerini kendileri yıktığı sözleri kesinlikle yalandır. Videolar da baktık. Orada insanları lekeliyor. Bu hatasını düzeltmesi gerekiyor." dedi.

"Ben çocuklarımı bu evin altından çıkarttım"

Kendini evini işaret ederek, bunu elle yıkmanın bir ayı bulacağını söyleyen Hamza Dağ, "Gördüğünüz gibi bu ev elle yıkılacak bir şey değil. Bunu elle yıkmaya çalışırsan bir ayda yıkamazsın. Hali görüyorsunuz, bu nasıl elle yıkılacak evdir. Ben çocuklarımı bu evin altından çıkarttım. İnsan kendi evini kendisi yıkabilir mi? Bize bu iftirayı atanlar demek kendileri öyle yapmışlar ki bize böyle iftira atıyorlar." diye konuştu.

"Köyümüzün yüzde 99'u hep yıkılmış, çatlamış"

En çok hasar gören yerin Taşkuyu köyü olduğunu belirten Şevket Dağ da "Siz kendiniz de görüyorsunuz, ev ne hale gelmiş. Bazıları da Taşkuyu`da çatlak olmuş, orda bir şey yok diyorlar. Hâlbuki en çok hasar gören yer Taşkuyu köyüdür. Köyümüzün yüzde 99'u hep yıkılmış, çatlamış. Yani içine girilecek halde değil. Bu evlerde yaşanmaz. Biz korkuyoruz ki bu evlere girip eşyalarımızı çıkaralım." diyerek içinde bulundukları durumu anlattı.

"İnsan nasıl Allah`ın evini yıkar!"

Muhammed Avcı isimli bir diğer köylü, “Kardeşlerimi bu toprağın altından kurtardım. Bu evin halini görüyorsunuz bu balyozla yıkılacak bir şey midir?” derken, Mustafa Küçük ise "İnsan kendi evini yıkabilir mi? Bu soruyu Yusuf Fırat`a soralım. Bu soruya o da tabi ki hayır, diyecektir. Kimse kendi evini yıkamaz. Onu da bırakalım; cami buradadır. İnsan nasıl Allah`ın evini yıkar! Yusuf Fırat her şeye cevap verebiliyor da Allah`ın evini kim gelip yıkabilir ki, kimin o kadar vicdansızlığı var ki? Bunun cevabını da bekliyoruz.” dedi.

Fırat`ın, köylülerin çadırları çaldığını iddia etmesine de tepki gösteren Küçük, belediye başkanının büyük bir iftira attığını belirterek, "Çünkü çadırlar dağıtılacağı zaman Vali Bey de hepimiz de oradaydık. Görevlilere isimlerini yazdırıp o şekilde alıyorlardı. İmzasını attıktan sonra alıyorlardı. Herkes geri çekilmişti. Videolarda var, herkes sıraya girip çadırını alıp geri gidiyordu." şeklinde konuştu. (Aydın Evren, Mehmet Eren - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir