• DOLAR 32.483
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2447.484
  • ...
Çiftçilere 20 bin ceviz fidanı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez ve ilçelerindeki meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 300 çiftçiye 20 bin adet "chandler" cinsi aşılı ceviz fidanı, düzenlenen törenle dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezinde yapılan fidan dağıtım törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kudbeddin Tekin ve çiftçiler katıldı.

Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtımı yapılan ceviz fidanın maliyeti ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kudbeddin Tekin tarafından çiftçilere temsili olarak fidanların dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Batman merkez ve ilçelerindeki 300 çiftçiye yüzde 70 hibe destekle 20 bin adet chandler cinsi aşılı ceviz fidanı dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Demir, "Bakanlığımızın genel bütçesi kaynağıyla merkez ve 4 ilçemize ceviz fidanı dağıtımını yaptık. Daha önce de sonbaharda ceviz ve fıstık fidanı dağıtımı yapılmıştı. Şu anda toplam 300 adet çiftçimize bu fidanlarımızı dağıttık. Bundan sonra da peyder pey dağıtımlarımız olacaktır. Bölgemizde fıstık ve cevize bir talep var. Biz bu anlamda çiftçilerimize katkı sağlamak istiyoruz. Fıstık ve cevizin bölgeye daha iyi adapte olabilen çeşitlerini seçerek teknik anlamda da destek sağlıyoruz." dedi.

Hibe desteğiyle ceviz fidanı almanın sevincini yaşadıklarını söyleyen çiftçi Yılmaz Yıkılmaz, "Bu tür desteklerin devam etmesini istiyoruz. Daha iyi verim alacağımız umuduyla ve çocuklarımızın geleceği için ceviz ve fıstık ekimine yöneldik." diye konuştu.

Devletin çiftçilere yönelik desteklerini artırması gerektiğini belirten bir başka çiftçi Süleyman Rüzgar, ise "Çiftçilere yönelik yapılan bu destekler güzel şeydir. Bu cevizleri Gercüş’ün Doruk köyüne götürüp, orada ekeceğim. Geleceğimiz için bu fidanları ekmeye başlıyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül- İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir