• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Depremzedelerin Borçlarına Bir Erteleme Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İşbankası Van Şube Müdürü Mehmet Kaya, İş Bankası Beşyol Şube Müdürü Bülent Yaroğlu ve İpekyolu Şube Müdürü Murat Taşdelen, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu`na İşbankası müşterilerine uyguladığı yeni bir çalışma hakkında bilgi verdi. İş Bankası Van Şube Müdürü Mehmet Kaya, İş Bankası`nın deprem öncesi kullandırdığı kredi kartları dahil olmak üzere tüm kredileri şubat ayından itibaren Haziran ayına kadar faizsiz erteleme kararı aldığını belirtti.

 

İş Bankası Van Şube Müdürü KOSGEB Kredileri konusunda da İş Bankası olarak mümkün oldukça en iyi çalışmayı yaptıklarını belirterek, "Bankamıza 100 bin TL`lik kredi için 542 firma müracaat ederken, 30 bin TL için 739 kişi müracaat etti. Toplamda 73 firmaya 100 bin, 75 firmaya da 30 bin TL ödeme yapılmıştır. 100 bin TL`lik kredi için 46 firma, 30 Bin TL`lik kredi için ise 61 firmanın kredilerinin ise hazır olduğunu müşterilerin bankaya gelmesini bekliyoruz. Şubat ayı sonuna kadar bankamıza müracaat eden tüm firmaların başvurularını sonuçlandıracağız" ifadesini kullandı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise İş Bankası tarafından kullandırılan tüm taksitli kredilerin Haziran Sonuna kadar ertelenmesinin çok olumlu bir karar olduğunu belirterek, "Tüm bankaların bu süreçte alması gereken Tedbiri İş Bankası almıştır. Garanti Bankası daha önce kendi müşterilerine 3+3 erteleme yapmış, İş Bankası ise 3+4 olarak kendi müşterilerine böyle bir erteleme kararı almıştır. Deprem olduğundan bu yana bütün bankalardan beklentilerimiz bu yöndeydi. Bu kararı alması gereken Kamu Bankaları henüz bu yönde çalışma başlatmamışken, Özel bankaların bu kararı alması bizleri mutlu etmiştir. Bu Ülkede istendiği halde radikal tedbirlerin alınabildiğini görmüş olduk. Sesimizi duyurabildiğimiz özel bankaların bu kararı alması bizleri memnun etmiştir. Beklentimiz bu süreçte diğer bankaların, özellikle Kamu bankalarının benzer tedbirler alması yönünde idi. Ancak henüz bir gelişme olmamıştır. Bizler yine de beklentimizi canlı tutuyoruz." dedi.
 
Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir