• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Şanlıurfa`da Yanlış Parka Mobeseli Önlem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Şehir merkezindeki yoğun trafiğin olduğu otobüs duraklarında hummalı bir çalışmaya yürüten belediye, otobüs duraklarına özel araçların park etmesi, otobüslerin durağa yanaşamaması ve yol üzerinde yolcu indirip bindirmek zorunda kalması nedeniyle oluşan trafik problemini rahatlatmak için 39 noktaya yerleştirileceği mobese kameralar devreye girmeye başladı. Şanlıurfa Belediye`sinin mobesa kameralarından şuan 8 noktaya kurulduğu bildirildi.

 

Duraklarda kurulmaya başlanan mobesa kamera sistemi ile otobüs dışında, durakta bekleyen araçları tespit edip, park cezası kesip plakanın sahibine fotoğrafıyla birlikte gönderilmesi amaçlanıyor.

 

Böylece otobüs duraklarında park yapmayı engellemeyi hedefleyen Şanlıurfa Belediyesi, otobüslerin yol ortasında yolcu indirme bindirme yapmasının da önüne geçecek. Şanlıurfa Belediyesi mobese kameralarından ilk etapta 70 adet kuracağını bildirdi. Otobüs duraklarının yanı sıra ayrıca özellikle Atatürk Bulvarı, Divanyolu Balıklıgöl, Tekel, Cumhuriyet, Bahçelievler, Akif Ersoy, Emniyet Caddesi gibi trafiğin yoğun olduğu caddelere de mobesa kameralar yerleştirilecek. Bu cadde ve adreslerde ikinci sıra park yapan araçlar kameralar aracılığı fotoğraflanıp trafik cezaları kesilerek plakaların adreslere gönderileceği bildirildi.
 
Ali Durmaz-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir