• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Gazze`nin Elektriği Kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Gazze Şeridi`ndeki Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi, Gazze`deki elektrik santralinin çalışmasının tamamen durduğunu ve zaten elektrik krizi yaşayan Gazze Şeridi`nin en önemli elektrik kaynağının da kesildiğini bildirdi.

 

Enerji İdaresi Bilgi Merkezi Müdürü Ahmed Ebu`l-Umereyn, Gazze`de bu sabah düzenlediği basın toplantısında, santralin durmasının Gazze Şeridi`nin karanlığa gömülecek olması ve büyük bir insani felaket yaşanabileceği anlamına geldiğini, hastanelere, alt yapı ve atık su tesislerine, eğitime sadece günlük altı saat süreyle elektrik verilebildiğini söyledi.

 

Gazze Şeridi`ne giren yakıt miktarının az olması ve santrali çalıştıracak yakıtın kalmaması nedeniyle santralin çalışmasının durduğunu belirten Ebu`l-Ayneyn, yaşanan krizden öncelikle Siyonist işgal rejiminin sorumlu olduğunu ifade ederek, Mısır`dan da Gazze Şeridi`ndeki tek santralin çalışmasını sağlayacak yakıtı göndermesini istedi.

 

Arap ve İslam ülkelerine de seslenen Ebu`l-Ayneyn, Gazze Şeridi`nin ihtiyacı olan yakıtı göndererek Filistin halkının direnişini desteklemelerini istedi. Ebu`l-Ayneyn, "Filistinli resmi yetkililerden de Gazze Şeridi`nin elektrikle cezalandırılmasına son verilmesi için müdahale etmelerini istiyoruz" dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir