• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
3 İslami parti ‘Bağımsızlık` dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yekgırtu lideri Selahaddin Behaeddin, Komel lideri Ali Bapir ve Bızutnewe lideri İrfan Abdulaziz, bugün başkent Erbil`de geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirdiler.

Altı saat süren toplantıda bağımsızlık, ekonomik kriz, iç sorunlar ve yolsuzluk gibi konuların görüşüldüğü kaydedildi.

Uzun süren toplantının ardından basın karşısına çıkan liderler, toplantı hakkında bilgi verdi.


Ali Bapir - Selahaddin Behaeddin - İrfan Abdulaziz

Yekgırtu lideri Selahaddin Behaeddin, toplantıda bölgedeki gelişmeler, IŞİD sonrası dönem, iç kriz ve yolsuzluk konuları hakkında konuşulduğunu ve bunlara yönelik İslami partilerin duruşunun ne yönde olacağının ele alındığını ifade etti.

Özellikle IŞİD sonrası gelişmelerin önemli olacağını belirten Bahaeddin, “3 parti de Kürdistan`ın bağımsızlığı, halkın refahı için çalışma konusunda hemfikir” şeklinde konuştu.

Komel lideri Ali Bapir ise, “Birlikte adım atmak için biraraya geliyoruz ve bu 3`üncü toplantımız. Birçok konuda mutabık kaldık ancak farklı mekanizmalar ve düşünceler olsa da Kürdistan`ın bağımsızlığını sağlamak adına ciddi çalışılmaların yapılması için adımların atılmasını istiyoruz” dedi.

Bapir, “Her konuda yüzde yüz anlaşmamız şart değil ancak bazı konularda ayrıştık diye ayrı düşeceğiz anlamına gelmez. Yine birlikte olacağız birbirimize destek olup sayğı duyacağız” ifadelerinde bulundu.

Bızutnewe lideri İrfan Abdulaziz, bağımsızlığın bir hak olduğunu ve bunun için İslami partiler olarak ciddi adımlar atılmasını istediklerini belirtti.

Abdulaziz ayrıca, diğer İslami parti liderleriyle olumlu bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve olumlu sonuçların elde edildiğinin altını çizdi. 

Rudaw

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir