• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Yürek kirliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karanlık çukurların kirli atmosferinden okuyor olabilirsin bu satırları. Ellerin, yüzün, gözün kim bilir belki de ruhun ve yüreğin… Bedenin temizlenmesi kolaydır, sabun tüm kirleri suya karıştırıp akıtır.  Önemli olan yüreğinin kirliliğidir. Büyük ya da küçük tüm günahlar kalpte bir leke bırakır, o lekeler birike birike kalbe pas bağlatır… Adım adım büyür yürek kirliliği.  Hani bas bas bağırılan üzerine binlerce mitingler yapılıp, afişler hazırlanan çevre kirliliği gibi düşünün. Toprak kirliliği, hava kirliliği, su kirliliği, ışık kirliliği vb… Kiramen Kâtibin meleklerinin yazdığı defterdeki kirlilikler en önemlisi. Unutma omuzlarında sürekli seni gözleyen, sen unutsan da yaptıklarını kayda geçen melekler var!

 Her kirliliği gidermenin kendine mahsus bir yolu vardır. Evinizi deterjanlarla, ellerinizi sabunlarla temizlersiniz. Peki ya yüreğinizi veya geçmişinizi? Bir günah işlediniz diyelim, yok mudur bunun geri dönüşü? Allah`ın rahmetinin büyüklüğünü hatırınıza getirecek olursanız, cevabınızın evet olacağı kaçınılmaz olur. Sonbaharda da açar çiçekler, ruhuna ihtiyacı olanı ver! Yürekten gelen bir pişmanlıkla edilen tövbe tüm engelleri aşar geçer…

Allah bağışlar, bağışlamayı sever. Biz beşeriz, şaşarız. Önemli olan hatalardan ders çıkarmak ve o hataya tekrar düşmemektir. Unutma, tövbe kapısı daima açık!        

ŞEYDA ÜNAL

Bu haberler de ilginizi çekebilir