• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
"Kaçak kullanmadığım halde ceza yazdılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale'nin Ceylanlı Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet Yiğittekin, DEDAŞ'ın kendisinin kaçak kullanmadığı halde ceza yazdığını belirtti.

DEDAŞ ekiplerinin evinde yapılan aramada kaçak bulmadıkları halde ceza yazdığını ileri süren Yiğittekin, kaçak kullanmadığını her türlü ispat edebileceğini her ay yaklaşık 80 TL fatura ödediğini söyledi.

Kaçak elektrik cezasını kendisine telefonla bildirdiklerini söyleyen Yiğittekin, "Geçtiğimiz ay elektrikçiler bizim evde incelemelerde bulunmuştu. Yaptıkları inceleme sonucunda kaçak elektrik bulmadılar. Yaklaşık bir ay geçti DEPSAŞ beni telefonla aradı, sözde evde atlatma hat kullandığım gerekçesiyle bana bin 343 TL ceza kesildiğini söylediler. Bunu duyunca şok oldum. Şimdiye kadar kesinlikle kaçak elektrik kullanmadım. Bunu her ay ödediğim faturalarla ispat edebilirim. Her ay yaklaşık 80 TL faturam geliyor. Ben kaçak kullanmadığımı ispat edebilirim. DEDAŞ kaçak kullandığımı ispat edebilir mi?" diye sordu.  

DEDAŞ'ın haksızlığını görünce referandum kararının değiştiğini ifade eden Yiğittekin, "Referandum da 'evet' oyu kullanacaktım. Ama haksızlığı görünce kararım değişti. DEDAŞ'ın bu zulmünden dolayı 'hayır' oyu kullanacağım. Benim tanıdığım benim gibi onlarca mağdur var onlarda aynı şekilde 'hayır' diyecekler. Bunlar içerisinde AK Partili olanlarda var." dedi.

Yiğittekin son olarak, "İtiraz dilekçesi yazdım tüketici haklarına şikâyette bulanacağım ne gerekiyorsa yapacağım." şeklinde konuştu. (İbrahim Yılmaz-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir