• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Konya`da `Şehadet Gecesi` İle Şehitler Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Halk Eğitim Dayanışma ve Araştırma Derneği (HEDA-DER), Konya`da "Şehadet ve Şahitlik Gecesi" isimli bir konferans düzenledi. Alaaddin Keykubat sarayında düzenlenen program, Bakara Suresinin 153-157. Ayetlerinin okunmasıyla başladı.
 
Şubat Ayı Şehadet Ayıdır
Şubat ayının Şehadet ayı olduğunu belirten Heda-Der Genel Başkanı Muammer Durmaz, "Şubat ayı bizler için en önemli aylardan birisidir, Şubat ayı Şehadet ayıdır." ifadelerini kullandı.
 
Muammer Durmaz Bey`in konuşmasından sonra program Şehit olanlara ve Şehadeti tadanlara ithaf edilen sinevizyon gösterisiyle devam etti. Sinevizyon gösterisinin ardından yapılan Şehid yoklaması sırasında katılımcıların coşkulu anları gözlerden kaçmazken, sinevizyon gösterisinin devamında şehadet konulu ezgiler seslendirildi.


Şahitlik Kelimesi Şehadet Getirmekte Gizlidir
Şehadet ve şahitlik konusuna değinen Araştırmacı-Yazar Musa Kazım Yılmaz Hoca, "Önce insanın aleme şahit olması ve bu şahitliğini topluma tanıklık ettirmesi gerekir, bunun unutulup farklı inanç veya değer yargıları uğruna ölmek Allah`ın dinine tanıklık olamaz. Şahitlik kelimesi aslında Şehadet getirmekte gizlidir ama biz yalnızca bunu amentü olarak alıyoruz.
İnsanın yaşamına önce Allah`ın daha sonra toplumun şahitliği oluyorsa işte o yaşam güzeldir. Böyle bir yaşam Allah`ın Esma-ül Hüsnasındaki sesteş kelimesi olan şehitlikle sonuçlanacaktır. En önemli şehitlik, ilim ve mücadeledir. Bu daha sonraki toplumlara da örneklik teşkil edecektir. Biz de böyle yaşayan şehitleri örnek alıyoruz." şeklinde konuştu.


Emrullah Araz - İLKHA
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33364.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33362.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir