• DOLAR 32.558
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2447.868
  • ...
Restorasyon Adı Altında Türbe Düşmanlığı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Emir Sultan Hazretlerinin türbesi İzmir-Basmane`de bulunuyor. Tarihi 1300`lü yıllara dayanan türbe bugüne kadar yoğun bir şekilde ziyaret ediliyordu. Özellikle Cuma günleri kalabalık olmakla birlikte hafta arası da ziyaretler oluyordu. Ancak İzmir Büyük Şehir Belediye`sinin restorasyon nedeniyle türbeyi ziyarete kapatması ve altı ayda bitirmesi gerektiği işi yedi ay geçmesine rağmen bitirmemesi mahalle sakinlerini öfkelendirdi.

Bunda art niyet arıyoruz diyen vatandaşlar "Belediye bu işi geçtiğimiz ay bitirmesi gerekirken, bırakın işi bitirmeyi aylardır kimse buraya uğramıyor, çalışmalar tamamen durmuş vaziyette" dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren mahalle sakinlerinden Araştırmacı Bünyamin Ertekin şu açıklamalarda bulundu: "İzmir`imizi fetheden bu Allah dostu Seyit Mükerremeddin Emir Sultan Hazretleri`nin kabri bir süredir kapalı. Vakıflar Genel Müdürü Kenan Beye teşekkür ediyoruz, burasıyla çok güzel ilgileniyor. Ancak belediyenin yaptığı bu tadilat bitmedi, yetkililer buraya çalışmaya gelmiyor. Üç aydır buraya çivi dahi çakılmıyor. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. İnsanlar buraya geliyor kapıdan geri dönüyor. Bu değerli zatın, İzmir gibi bir yerde İslam varlığı olan bu değerli türbenin şu halde olmasının sebebini lütfen bize açıklasınlar. Üç aydır bir çivi dahi çakılmıyor, bize dediler ki projede bir sorun var, insanlar burayı ziyaret edemiyor."

Agora`ya Verilen Değer, Bu Allah Dostuna Verilmiyor
Turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Agora`ya verilen değer bu Allah dostuna verilmiyor diyen Ertekin, "Şu az aşağımızda bulunan Agora`ya gösterilen önem, Agora`ya gösterilen itibar, bu Allah dostuna gösterilmiyor. Bu zat ki İzmir`i fetheden Seyit Mükerremeddin hazretleridir, İzmir`in Fatih`idir. Bu zatı muhteremi burada unuttular, burası yok olmaya bırakıldı, burası terk edildi. Belediye yetkililerini göreve çağırıyoruz. Barihiç ellemeselerdi, bu programa hiç başlamasalardı. Ya da gelecekler ve burayı tamamlayacaklar." Diyerek belediyenin bu işi biran önce bitirmesi gerektiğini vurguladı.

Yunus Şani - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33326.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33327.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33328.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir