• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siverek Devlet Hastanesinde Sağlık Skandalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde Yenişehir Mahallesinde yaşayan Uğurlu ailesinin 5 yaşındaki çocukla Muhammed Enes Uğurlu, annesinin mutfakta bulaşık yıkamasından dolayı odada tek başına kalınca televizyon sehpasına çıkarak televizyon üzerindeki kumandayı almak istedi. Kumandayı alacağı sırada dengesini kaybederek televizyona tutulan çocuk, televizyonun üzerine devrilmesi sonucu kafasından ve yüzünden yaralandı. Çocuğun çığlıkları ile odaya koşan anne E. Uğurlu çocuğunu yerde kanlar içinde görünce durumu eşi Gazeteci Deniz Uğurlu`ya haber verdi. Baba Deniz Uğurlu tarafından Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı çocuk, hastanede beyin filmi çekilmesi için gerekli tomografi makinesinin bozuk olmasından dolayı, acil bölümde görevli bayan doktor tarafından Şanlıurfa`ya sevki yapılmak istendi.
Hastanede başka bir hastanın ambulans ile Şanlıurfa`ya sevk edileceğini söyleyen acilde görevli doktor, diğer ambulansın gelmesinin zaman alacağını söylemesi ve "aracınız varsa kendiniz Şanlıurfa`ya götürün" tavsiyesi ile beyin kanaması geçirme riski bulunan hastayı kendi imkânlarıyla Şanlıurfa Devlet Hastanesine götürmeye karar verdi. Yolların bozuk olmasından dolayı zorluklar içerisinde Şanlıurfa Devlet Hastanesi getirilen yaralı çocuk, beyin röntgeni ve beyin tomografisinin çekilmesinin ardından 2 saat boyunca müşahede altında tutuldu. Yaralı çocuğun sağlık durumu iyiye gidiyor.

Yaşananların tam bir sağlık skandalı olduğunu söyleyen baba Deniz Uğurlu, 250 bin nüfuslu bir yerleşim yerinde yaşanan bu olayların asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Uğurlu, "Hastaneye geldiğimizde bize bakan bayan doktor, yüzündeki mahcubiyetle tomografi makinemiz bozuk hastayı Şanlıurfa`ya sevk edeceğiz yalnız ambulans yetersizliğinden dolayı "Aracınız varsa hastayı kendiniz Şanlıurfa`ya götürün" dedi.


Hastanede hiçbir müdahalede bulunulmadan kendi imkânlarımızla oğlumu hastaneye götürdük. Allah muhafaza yolda oğluma bir şey olsa bunun sorumluluğu kimde olacaktı acaba? Bu yaşanan talihsiz olayların bir daha yaşanmaması için tüm yetkilileri göreve çağırıyorum. Sağlık asla ihmale gelmez, sağlıkta yaşanacak en küçük bir ihmal ömür boyu sürecek acılara dönüşebilir." dedi.
İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir