• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Bitlis`te Evler Kar Altında Kayboldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Evlerinden tünel kazarak dışarı çıkabilen vatandaşlar, dönüşte evlerini bulmakta zorlanıyor.

Bitlis`te yaklaşık bir haftadır aralıksız yağan kar, müstakil evleri adeta kardan ve buzdan evler haline dönüştürdü. İnsanlar artık ev önlerini bile temizlemekte çaresiz kalıyor. Evlerinden tünel kazarak dışarı çıkabilen vatandaşlar, dönüşte evlerini bulmakta zorlanıyor.

Bitlis`te tek katlı evi olan 45 yaşındaki Yasin Sevda, "Benim evim tek katlı. Evden çıkınca evi bulamıyorum, çünkü evim kardan dolayı hiç görünmüyor. Evden çıkınca çocuklardan birini ardımdan çıkarıyorum, evin yakınında bir yerde bekletiyorum, gidip ekmek alıp geldiğimde o şekil evimi bulabiliyorum." sözleriyle durumu özetliyor.

"Kar karşısında gerçekten çaresiz durumda kaldık. Artık ne yapacağımızı şaşırdık, evde oturmaktan neredeyse patladık, sularımız dondu, su sıkıntımız var, çocuklar evde kalmaktan bıktılar, arada sırada onları dışarıya hava almaları için çıkarıyorum, hem kar hem soğuk hava onları hasta ediyor bu durumda bize ancak Allah yardım eder, çok zor durumdayız." diye sözlerini tamamlıyor.

Evi tamamen kara gömülen Nurettin Kaman ise yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlatıyor:

"Çok fazla kar yağdı bu sene. Çatılarda biriken kar birçok çatının çökmesine neden oldu. Temizleyemiyoruz, evin önünü mağara açar gibi açmaya çalışıyoruz, yoksa başka çaremiz yok. Belediye ekipleri, Karayolları, Özel idare ekipleri gece gündüz demeden aralıksız çalışıyor, fakat onların da yapabilecekleri çok kısıtlı. Kar çok fazla.

En fazla çektiğimiz sıkıntı şebeke suyu sıkıntısı, çünkü sular tamamen donmuş durumda, ihtiyacımız bazen erittiğimiz kardan sağlıyoruz. Allah`tan okullar tatil oldu salı gününe kadar, yoksa çocuklar da perişan olurdu."

Bitlisli vatandaşlardan Alim Kaman, Meteoroloji Müdürlüğünün bu sene yağan kar kalınlığını 6 metre 40 santim olarak belirlediğini hatırlatarak, "Yerdeki kar miktarını ise şu an 2 metre 20 santim olarak belgelemiş durumda. Halimiz ne olacak biz de bilmiyoruz. Kar o kadar fazla ki atacak yer yok, her tarafta kardan dağlar oluştu. Bu kar ancak eriyerek bitecek, başka da çaresi yok. Başka yerlere taşımaya kalkarsanız buna da güç yetmez. Bitlis tamamen kardan ve buzdan şehre dönmüş durumda. Evler kardan, ağaçlar kardan. Biz de yağışsız, güneşli günleri beklemekten başka bir şey yapmıyoruz." ifadelerini kullanıyor.

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2012/02/13/Resim_1329113994.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir