• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR heyeti patlama yerinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz ile beraberindeki heyet Viranşehir`e gelerek,  PKK`nin bombalı araç saldırısı sonucu biri çocuk iki kişinin hayatını kaybettiği saldırının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

Heyete Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Viranşehir İlçe Başkanı Yakup Esmer ve parti teşkilatından kalabalık bir grup eşlik etti.

Saldırı bölgesinde incelemelerde bulanan Yavuz, olay mahallinde bir açıklama yaparak, hiçbir şekilde hak arama yöntemi olamayacak bu saldırıların bir vahşet eylemi olduğunun altını çizdi.

Yavuz, “Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı neticesi olay yerine ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldik. Çok fazla söze gerek yok. Şu vahşeti ve barbarlığı halka layık görenler, ne dünyada ne de ahirette altından kalkamayacaklar. Bu hiçbir şekilde hak arama yöntemi olamaz, sesini duyurma yöntemi de olamaz. Bu bir vahşet eylemidir. Bu bir terör eylemidir. Hiç kimsenin halk adına, halkların hakkı adına böyle bir vahşette bulunmaya hakkı yoktur.” dedi.

“HÜDA PAR olarak bu saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz”

Bu vahşi saldırılardan nemalanmak isteyenler ile bu yöntemi savunanların aynı barbarlığa ortak olduğunu söyleyen Yavuz, şöyle devam etti:

“Şunu özellikle belirtmek istiyorum; Sadece bu vahşeti gerçekleştirenler değil, bu vahşetten nemalanmak isteyenler ve halen bu yol ve yöntemi savunanlar da bu barbarlığa ve vahşete ortaktırlar. HÜDA PAR olarak bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri, arkasındaki güçleri, halkın huzurunu kaçırmaya, halka yönelik katliamlar gerçekleştirmeye çalışarak bundan siyasi rant devşirmeye çalışan herkesi şiddetle lanetliyoruz. Bunu kabul edilemez buluyoruz. Halkımız bunu hak etmiyor. Her şey ortada, bu manzara karşısında söylenecek çok fazla söz yok.”

“Başta Viranşehir`imiz olmak üzere milletimizin başı sağ olsun”

Son olarak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Yavuz, hükümet yetkililerine de seslendi.

Yavuz, “Bu vesileyle hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Cenabı Allah`tan rahmet diliyorum, onların kederli ailelerine sabır-ı cemil niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Burada hükümeti de, saldırganları biran önce belirleyip adaletin önüne çıkarmaya, yaralı olan insanların ve mal kaybına uğrayan insanların zararlarını tazmin etmeye, biran önce hasar tespitinde bulunarak vatandaşlarımızın maddi ve manevi sorunlarına derman olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR heyeti incelemelerinin ardından olay yerinden ayrıldı. (Ramazan Casuk-İLKHA)                        


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir