• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
"Cazibe Merkezleri Programı" bilgilendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de AK Parti Genel Başkanı Cevdet Yılmaz`ın katılımıyla "Cazibe Merkezleri Programı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan Cazibe Merkezleri Programı Bilgilendirme Toplantısı`na; AK Parti Genel Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger,  Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Mahmut Ayas, Kalkınma Ajansı sekreteri Mesut Öztop, Bingöl OSB müdürü Nurullah Çiftçi ve İş adamları katıldı.

Cazibe Merkezleri Programı bilgilendirme toplantısında konuşan Yılmaz, “Bu cazibe Merkezleri Programı şunu ön görüyor; devlet olarak hakikatten yapılması gereken ne varsa, bina yapımından yatırımın sıfır faizle kredilendirilmesine, işletme sermayesi desteğinden teknik yardıma. İşçi-işveren primleri üzerindeki 6'ncı bölge teşviklerine varıncaya kadar, arsa arazi tahsislerine kadar her türlü desteğin olduğu bir teşvikten söz ediyoruz.” dedi.

"Bingöl bu teşviklerden en fazla istifade edecek illerden biri olacak"

Cazibe merkezlerinden amaç ve temel mesele istihdam üretmek olduğunu ifade eden Yılmaz,  "Bunu da sürdürülebilir, bir şekilde yapmak. Üç beş günlük olarak değil, gerçekten süreklilik arz eder bir şekilde istihdam sağlamak. İnanıyorum ki,  Bingöl bu teşviklerden en fazla istifade edecek illerden biri olacaktır. Bingöllün girişim gücüne her zaman inanıyoruz ve güveniyoruz. Bingöl bugüne kadar gerçekten önemli bir mesafe aldı. Temel alt yapı işlerini aşağı yukarı bitirmiş durumdayız.” şeklinde konuştu.

“Asıl istihdamın motoru özel yatırımlar ve özel girişimlerdir”

Yılmaz, daha sonra şunları kaydetti: "Yatırım anlamda eksikliklerimiz var onları da tamamlıyoruz. Şehrin alt yapısından tutun, toplu konut alanlarına, Havaalanından üniversitesine, Hastanelerinden okullarına, kırsal alandaki hizmetlerine varıncaya kadar, birçok kamu hizmeti yapıldı. Ama kamu yatırımları tek başına bir bölgenin kalkınması için yeterli değil. Kamu yatırımları ile özel yatırımların birbirini tamamlaması lazım. Şimdi tamda bu aşamadayız. Kamu yatırımları beli bir seviyeye geldi, artık genç nüfusumuz daha çok eğitimli ve daha güçlü bir şekilde geliyor. Bizim bu fiziki altı yapıyla ve sağladığımız huzur ortamıyla birlikte mutlaka artık özel yatırımları artırmamız lazım. Asıl istihdamın motoru özel yatırımlar ve özel girişimlerdir."

"Kamu yatırımların payı giderek düşmeli, özel yatırımların payı artırılmalı" diyen Ylmaz, "Asıl ihracat getirecek, istihdam getirecek olan yatırım özel sektörün yatırımlarıdır. Miktar olarak kamu yatırımları düşürelim demiyorum. Özel daha hızlı artsın ki, kamunun payı düşsün. Kamu yine yatırımlarına devam edecek." dedi.

Ayrıca, Cazibe Merkezleri Programı Bilgilendirme Toplantısı`nda bir sunum yapan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Kalkınma Bakanlığı olarak, bugüne kadar yapılmış en önemli ve en kapsamlı cazip destek programı olarak hazırlamış olduklarını söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir