• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Diyarbakır`da FETÖ bağlantılı bin 970 kişi ihraç edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da FETÖ/PDY ile irtibatlı ve iltisaklı oldukları değerlendirilen, çeşitli kurumlardaki personele yönelik başlatılan çalışmaların devam edildiği bildirildi. Bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana bin 970 personel meslekten ihraç edildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, başlatılan çalışmaların sonucunda Diyarbakır`da 2 bin 944 kişi hakkında idari işlem yapıldığı, bin 970 kişinin ihraç edildiği, bin 214 kişi hakkında yürütülen adli çalışmaların sonucunda 556 kişinin de tutuklandığı, toplam adli ve idari olmaz üzere 4 bin 158 kişi hakkında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında işlem yapıldığı ifade edildi.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda bin 198 kişiye işlem yapıldığı 941 kişi ihraç edildiği belirtilen açıklamanın diğer kurumlarda yapılan işlemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

 “Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 456 kişiye işlem yapılmış 344 kişi ihraç edilmiş, askeri kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda 316 kişiye işlem yapılmış 256 kişi ihraç edilmiş. Dicle Üniversitesine bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda toplam 162 kişiye işlem yapılmış 109 kişi ihraç edilmiş,  Adli Personel ile ilgili yürütülen çalışmalarda; 43 Hâkime yönelik işlem yapılmış 36 Hâkim ihraç edilmiş.  26 savcı ihraç edilmiş, Ceza İnfaz Kurumu ve Adliye personeli ile ilgili yürütülen çalışmalarda 62  kişiye işlem yapılmış, 53 kişi ihraç edilmiş, İl Sağlık Müdürlüğü - Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 32 kişiye işlem yapılmış 24 kişi ihraç edilmiş, İl Müftülüğüne bağlı kurumlara yönelik yapılan çalışmalarda 29 kişiye işlem yapılmış 22 kişi ihraç edilmiş, Vergi Dairesi Başkanlığı/Vergi Denetim Kurumuna bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 22 kişiye işlem yapılmış 18 kişi ihraç edilmiştir.”

Açıklamada Gençlik Merkezleri ve Spor Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda ise 17 kişiye işlem yapıldığı ve  11 kişi ihraç edildiği belirtilerek, “TRT Diyarbakır Müdürlüğüne bağlı kurumlara yönelik yapılan çalışmalarda 15 kişiye işlem yapılmış 13 kişi ihraç edilmiş, İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 12 kişiye işlem yapılmış 6 kişi ihraç edilmiş.  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 12 kişiye işlem yapılmış 10 kişi ihraç edilmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 14 kişiye işlem yapılmış 14 kişi ihraç edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında; T.C.D.D. Gar Müdürlüğüne bağlı kurumlarda 2, Sosyal Güvenlik Müdürlüğüne bağlı kurumlarda 5, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı kurumlarda 15, D.S.İ. 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı kurumlarda 6, Karacadağ Kalkınma Ajansında 5, Karayolları  9. Bölge Müdürlüğüne bağlı kurumlarda da 3 kişinin ihraç edildiği belirtildi.

3 vali yardımcısı ile 4 kaymakam ihraç edildi

Ayrıca Mülki İdari Amirlerine yönelik yapılan çalışmalarda, 4 Vali Yardımcısından 3 vali yardımcısının ihraç edildiği, 6 İlçe kaymakamından 4 kaymakamın ihraç edildiği, 2 kaymakam adayının da ihraç edildiği bilgisine yer verilen açıklamada devamla şöyle denildi:

“ T.E.İ.A.Ş. İletim Şebekeleri İşletme ve Bakım Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 5 kişiye işlem yapılmış 3 kişi ihraç edilmiş, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 4 kişiye işlem yapılmış 2 kişi ihraç edilmiş, İl Dernekler Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 3 kişiye işlem yapılmış 2 kişi ihraç edilmiş. Defterdarlık kurumların da yürütülen çalışmalarda 2 kişiye işlem yapılmış 1 kişi ihraç edilmiş, İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 2 kişiye işlem yapılmış 1 kişi ihraç edilmiş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 2 kişiye işlem yapılmış 1 kişi ihraç edilmiş, PTT Baş Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 2 kişiye işlem yapılmış 1 kişi ihraç edilmiş, Gümrük Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 2 kişiye işlem yapılmış 1 kişi ihraç edilmiştir."

Tarım ve Kırsal Alanı Kalkındırmayı Destekleme Kurumu ile E.Ü.A.Ş. Dicle ve Yöresi HES İşletme Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda 8 kişinin ihraç edildiği bildirilen açıklamada, T.Ü.İ.K. Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ile M.T.A. Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğüne bağlı kurumlar 6 kişinin ihraç edildiği kaydedildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı kurumlar da yürütülen çalışmalarda ise 4 kişinin ihraç edildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, FETÖ/PDY mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen idari çalışmalar sonucunda; kentteki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, bin 970 kişi ihraç edildiği ve bunlardan 299'unun görevlerine iade edildiği belirtirlerek halen 675 kişi ile ilgili idari işlemlerin devam ettiği bildirildi.

556 kişi tutuklandı

Toplam olarak 2 bin 944 kişi hakkında idari işlemin yapıldığı bilgisine yer verilen açıklamanın sonunda, "Ayrıca, toplamda bin 214 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Yapılan bu işlemler sonucunda; 556 kişi tutuklanmış, 429 kişi hakkında Denetimli Serbestlik/Adli Kontrol şartı uygulanmış, 159 kişi Cumhuriyet Savcılığı/Mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır. Hakkında yakalama kararı çıkarılmış olan 70 kişi halen firari olup aranmaktadır." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir