• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
"En zorlu anda yiğitçe duran milletler tarihte daima var olurlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de, "İstanbul 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği" tarafından başlatılan 'Ümmetin Fedaileri 15 Temmuz'u anlatıyor'  konulu etkinlik düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi'nde gerçekleşen etkinlik, Kur'an-ı Kerim'in tilavetiyle başladı. Ardından, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olayları konu alan sinevizyonla devam etti.

Protokol konuşmaları kapsamında konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 15 Temmuz darbe gecesinde yaralananları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 15 Temmuz günü milletin belki de tarihin en karanlık gecelerinden birini yaşadığını söyledi.

"Tarihin en zor noktasında yiğitçe duran milletler var olmaya devam ederler"

Vali Köşger,  "Milletlerin tarihlerinde zor zamanlar, ateşle sınandıkları, ateş çemberinden geçtikleri zamanlar vardır. Tarihin en zor noktasında yiğitçe bir duruş sergileyen milletler tarihte var olmaya devam ederler. O yiğitliği gösteremeyen milletler de tarihin tozlu sayfalarında kaybolur giderler. Bu millet, tarihin bütün evrelerinde çok zorlu imtihanlardan geçti. Hemen yakın tarihimizde Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve buna benzer birçok iç karışıklıktan sonra 15 Temmuz günü bu millet belki de tarihinin en karanlık gecelerinden bir tanesini daha yaşadı." dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak gençlerin eğitimine büyük önem verilmesi gerektiğine vurgu yaparak "Türkiye'nin geneline baktığımızda milyonlarca öğrencimiz var bu gençlerimize sahip çıkabilirsek, bunların kolundan tutabilirsek, bunları vatansever olarak yetiştirebilirsek hiç kimse bizimle baş edemez, hiç kimse vatanımıza göz dikemez. Yapmamız gereken bu. İslam dünyasının içerisindeki bulunduğu acı hal de aslında bundan kaynaklanıyor. Öğrenci öğrenciliğini, öğretmen öğretmenliğini, esnaf esnaflığını en güzel şekilde yapacak." dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ile İstanbul 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği Başkanı Musa İlhan da programda birer konuşma yaptı.

Program, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan Onur Asutay, Mehmet Akif Özdemir, Ferhat Emre, Sedat Yalçın, Mehmet Bostan, Üzeyir Civan, Mehmet Memiş Sıdar, Fatih Koca, Safiye Bayat, Savaş Halisdemir. Batuhan Çetiner, Fatih Keçeci, Yavuz Kaya, Nebahat Topaloğlu ve Mehmet Köse, o gece yaşadıklarını anlatımlarıyla devam etti. (Nihat Kanat- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir