• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
"Tetikçilerle beraber teşvikçiler de yargılanmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara`da görülen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 13'üncü duruşmasını takip eden Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, 6-7 Ekim saldırılarının azmettiricileri ve ihmalkârlığı bulunan kolluk kuvvetlerinin de yargılanması gerektiğine vurgu yaparak, "Tetikçilerle birlikte teşvikçiler de yargılanmalıdır." dedi.

Duruşma sonrası basın açıklamasında bulunan Göktaş, "Bugün neticeleneceği tahminiyle duruşmaya katıldık fakat neticelenmedi. İnşallah 22 Mart`taki duruşmada neticelenir. Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilişinin şahitleri az olabilir ama 6-7 Ekim olaylarının vuku buluş şekline tüm Türkiye şahit oldu. Birileri düğmeye bastı ve sokağa çıkma çağrısı yapıldı. Bu olaylar sadece Diyarbakır`da yaşanmadı, tüm bölgede yaşandı." dedi.

"Sokağa çıkmayı teşvik edenler de yargılanmalıdır"

"Maalesef çağrıyı yapanlar ortada yok." diyen Göktaş, sözlerine şöyle devam etti: "Onlar hakkında tek bir cümle söylenmiyor. Tetikçilere sözler söyleniyor. Avukatların da üzerinde durduğu gibi çağrıyı yapan, teşvikçiler de yargılanmalıdır. Bunlar çağrı yaptıkları için yargılanmalıdır. 6-7 Ekim`de sadece Diyarbakır`da değil, Doğu ve Güneydoğu`nun genelinde ciddi saldırılar yapılmıştır. Sokağa çıkmayı teşvik edenler de bu suçlardan yargılanmalıdır."

"Olaylara müdahale etmeyen kolluk kuvvetlerinin de yargılanmasını istiyoruz"

Göktaş, “Şu da unutulmasın ki Yasin Börü ve arkadaşları katledilirken, telefon kayıtları da şahittir ki kolluk kuvvetleri imdat çağrılarına gitmediler. O günkü polisler, kolluk kuvvetleri yalvarışlara rağmen olay yerine gitmediler, hatta 'gelmiyoruz' dediler. Bunların kimler olduğunu tespit etmek çok basittir. Biz bunların da davaya dâhil edilmesini ve yargılanmasını istiyoruz. Aksi takdirde birinci sorumlular, yani siyasiler yargılanmazsa yeni tetikçiler ortaya çıkabilir. Emri verenler cezalandırılmadığı takdirde yeni 6-7 Ekim gibi olaylar yaşanabilir." ifadelerini kullandı. (Mustafa Bikeç, M. Hüseyin Temel, Zeki Aras – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir