• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Van`da 300 yerleşim yeri kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkilerken, Van`da bulunan 300 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanlığı yerleşim yerinin kapandığını bildirerek, karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü dile getirdi.

Van genelinde kapanan 109 mahalle ve 191 mezra şu şekilde sıralandı:                               

"Bahçesaray`da bütün mahalle ve mezra yolları kapalı, kar yağışı ve tipi devam ederken açılan yollar tekrar kapanıyor. Bahçesaray`da toplam 66 yerleşim yeri kapandı. Başkale`de toplam 8 yerleşim yerinin yolları kar yağışından dolayı kapandı. Çaldıran ilçesinde mezra yolları kar yağışından dolayı kapanırken, iki yerleşim yerinden çalışmalar devam ediyor. Çatak`ta bütün mahalle ve mezra yolları kapandı. Kapanan 86 yerleşim biriminde kar yağışı ve tipi devam ediyor ve açılan yollar tekrar kapanıyor. Van`ın merkez ilçesi olan Edremit`te Gölardı Mahalle`nin yolu kapandı. Erciş`te kapalı mahalle ve mezra yolu yokken, kar yağışı devam ediyor. Gevaş`ta 13 mahalle ve mezra yolu kapalı, kar yağışı devam ediyor. Gürpınar ve Güzelsu`da Işıkpınar, Hamurkesen, Umut, Arındı, Doluçıkın, Güleçler, Giyimli, Yurtbaşı grubu mahalle ve bağlı 26 mezra yolları kapandı. Gürpınar, Kırgeçit`te ise 40 mahalle ve 58 mezra olmak üzere 98 yerleşim yeri kar ve tipiden dolayı kapandı. Van merkez İpekyolu ilçesinde kapanan yol yokken, kar yağışı devam ediyor. Muradiye, Özalp, Saray ve Tuşba ilçelerinde ise hafif kar yağışı devam ederken, yolu kapanan yerleşim yeri yok. Van ve ilçelerinde 109 mahalle ve 191 mezra olmak üzere, 300 yerleşim yeri kapandı." (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir