• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Siirt`te yoğun kar nedeniyle 120 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan artıran yoğun kar yağışı nedeniyle Siirt-Şırnak Karayolu`nun yanı sıra, Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerine bağlı toplam 120 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bülbül tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, iki gündür devam eden kar yağış nedeniyle dün açılan 110 köy yolunun dün gece itibari ile yeniden kapandığını söyledi.

İki gündür etkili kar yağışı nedeniyle kapanan 120 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten Bülbül, "İki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için ekiplerimiz aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Dün kapanan 110 köy yolu açıldıktan sonra devam eden kar yağışı nedeniyle bugün de toplam 120 köy yolumuz ulaşıma kapandı. Kapanan yollarımızı bir an önce açmak için önceden konumlandırdığımız 26 ekibimizle, sabah saatlerinden itibaren karla mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Karayolları Diyarbakır 9. Bölgeye bağlı 94. Siirt Şube şefliğinden alınan bilgilere göre, Siirt-Şırnak karayolunun yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi.

Karayolları yol ağındaki yaklaşık 20 köy yolun bulunduğu Özpınar gurup köy yolunun da kapandığı ve kapanan köy yolların açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdükleri aktarıldı.

Öte yandan, Siirt Belediyesi kent merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan sokakların açılması için görevlendirilen 15 iş makinesi ve 100 kişilik ekiple kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve trafik akışının sağlanması amacıyla KHK kapsamında Siirt Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla başlayan kar temizlik çalışmaları devam ediyor. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir