• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
"Sadece tetikçilerin sokaktaki çetelerin ceza alması yetmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz`ün katil zanlılarının yargılandığı davanın karar duruşması 22 Mart'ta görülecek.

PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim 2014'te gerçekleşen saldırılarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın 13'üncü duruşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, sadece katillerin, tetikçilerin ve sokaktaki çetelerin ceza almasının yeterli olmadığını, adaletin yerini bulması için azmettirenlerin de hak ettiği cezayı alması gerektiğini belirtti.

İlk günden bugüne davanın takipçisi olduklarını söyleyen Yılmaz, "Yasin Börü ve kardeşleri hunharca, linç edilerek, binalardan atılarak ve üzerlerinden araçla geçilerek katlettikleri o günlerde şunu söylemiştik; Hiç bir şey artık eskisi gibi olmayacak. Ve yine şunu demiştik; vahşice katledilen 17 yaşındaki Yasin Börü sizin çocuğunuz olmuş olsaydı böyle duyarsız kalır mıydınız? Duyarlılık gösteren de göstermeyen de oldu. Ve bugün bu dosya karar aşamasına geldi. Hakkın, hakikatin ve adaletin yerine gelmesi için bu noktada, adalete yargı makamına çok şey düşüyor. Temennimiz o ki, bu dosyada hak yerini bulsun katiller gerekli cezayı bulsun." dedi.

Adaletin tam anlamıyla yerini bulması için azmettirenlerinde hak ettiği cezayı alması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, yardım çağrılarına kulaklarını tıkayıp kolluk görevlilerini oraya göndermeyen, gençlerin vahşice katledilmesini engellemeyen yetkililerin de sorumlu olduğuna belirtti.

Yılmaz, "Adalet için onların da tespit edilip bu dosyaya dâhil edilmesi gerekiyordu. Şu an devam eden davada temennimiz, bu dosyanın ikinci aşamasında azmettiricilerin de seyircilerin de cezalandırılmasıdır." dedi. (Zeki Aras, M. Hüseyin Temel, Mustafa Bikeç –İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir