• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep`te PKK operasyonu: 45 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te 51 kişinin yakalanmasına yönelik PKK`ye düzenlenen baskınlarda aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kent merkezinde ve ilçelerde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK adına eylem ve faaliyette bulunan 51 kişinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, HDP ve DBP Gaziantep il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınırken, 6 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

PKK`li oldukları iddia edilen ve sosyal paylaşım sitelerinde PKK propagandası yapıp, Cumhurbaşkanı ile güvenlik güçlerine hakaret ettikleri öne sürülen 45 kişi, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere il emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 7 adet pompalı ve otomatik av tüfeği, çok sayıda dijital veri toplayıcı materyal ele geçirildiği iddia edildi.

Gözaltına alınan ve sorgulamaları süren şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir