• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
14 Şubat tehlikesine karşı gençler uyanık olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam`da eşler arasında sevgiyi artıcı esasların olduğunu ve Müslümanların bu esaslara tabi olması gerektiğini belirten Doç. Dr. Vecihi Sönmez, Müslümanların kapitalist düzenin dayatmalarına uymaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Ana Bilim Dalı Başkanı ve Yaşayan Diller Enstitü Müdürü Doç. Dr. Vecihi Sönmez, kapitalist güçlerin medyayı da arkasına alıp, Müslüman gençleri kötü yöne sürüklediğini belirterek, ailelere ve gençlere uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Kur`an ve sünnetten uzaklaşan Müslümanların farklı kültürlere yöneldiklerini belirten Sönmez, "Gerçekten bugün Siyonizm Müslümanlar üzerinde öyle bir ağ kurmuş ve öyle bir kuşatma yapmış ki hem Kur`an eğitiminden, hem sünnet metodundan onları uzaklaştırmıştır. 'Sevgililer Günü' adı altında ortaya attıkları ve bugün Müslümanlara çok da basit gelen aslında basit olmayan bir durumdur. Tarihi arka plana baktığımız zaman, 'Sevgililer Günü' Katolik kilisesinin dayattığı bir kutlama günüdür." dedi.

"Müslümanlar neye göre neyi kutluyor?"

İslam'da eşler arasında sevgiyi artıcı esaslar varken, Müslümanların bir güne sığdırılmış kapitalist düzenin getirdiklerine kapılmaması gerektiğini dile getiren Sönmez, "Müslümanlar neye göre, neyi kutluyor bunun farkında değiller. Oysaki Kur'an ve sünnete baktığınız zaman eşler arasında sevgiyi, muhabbeti artırıcı çok ciddi esaslar vardır. Böyle esaslara tabi olmak gerekirken örf, adet ve geleneğimizde olmayan ve bir güne sığdırılmış gençler arasında kapitalist düzenin getirdiği israfı, yemeği, içmeyi, dansı, içkiyi bütün rezilliklerin yaşandığı bir mekanizmada hareket ettiriliyor. Aynı zamanda İslam âleminde bu işin yaygınlaşması için medya tarafından da sürekli teşvikler yapılmaktadır." diye konuştu.

"Gençler uyanık olmalıdır"

Gençlere uyarılarda bulunan Sönmez, İslam'ın sunmuş olduğu muhabbet ve sevgiyi hatırlatarak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Gençlerin; aşkla, meşkle, sevgiyle kandırılıp gerçekten sevgi ifade etmeyen bu tür günlerin arkasına takılarak, kendi öz benliklerinden sıyrılmamaları lazımdır. Dinimizin sunmuş olduğu muhabbet, sevgi varken bunlara takılmamak gerekiyor. Allah Resulü diyor, 'Sizin en hayırlınız, eşlerinize en hayırlı olanınızdır.' ve bunu bir güne de sığdırmıyor, bütün ömre sığdırıyor. Hatta dünyaya da sığdırtmıyor, bunu ahirete taşıyor. Eşler arasındaki sevgi, muhabbetin ahirete de yansıyacağını haber veriyor."

Hristiyanların, Siyonistlerin ve kapitalist güçlerin kurduğu tuzaklara ve gayri ahlaki davranışlara kapılmamak için Müslümanların benzeri tuzaklara karşı birbirilerini uyarması gerektiğini belirten Sönmez, "Öyle evrensel, kapsayıcı derinlikte bir sevgi varken gidip Hristiyanların, Siyonizm'in, kapitalist güçlerin, İslam düşmanlarının Müslüman gençleri rezilliğe sürükleyecek organizasyonlarına kapılmak büyük yanlıştır. Bu konuda da medyaya da çok ciddi görevler düşüyor. Ayrıca Müslümanlar birbirini uyarıcı olarak bunu görev olarak bilmelidirler." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir