• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Müslüman Müslümanın kardeşiydi bunu da unutturdular!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üç günlük dünyada beş günün hesabını yapar olduk son günlerde. Kusur örten değil, açık arayan olduk bize yakışmayan bir şekilde.  Dostu dosta, kardeşi kardeşe düşürdüler.

Bunu yaparken de keyifle köşe bucakta bizi izlediler. Nefsimize oyuncak ettiler, Müslümanın ayıp örten olduğunu unutturuverdiler…

Ayetler, hadisler varken onlarca, açığını aradık kardeşlerimizin düşmanca… Kardeş denilince sadece kanı soyu bir olan anlaşılıyor şu sıralar. Müslüman Müslümanın kardeşiydi bunu da unutturdular. Unutturdukları çok şey var ve bize düşen bunları sıralamak değil bir daha unutmamak üzere hatırlamaktır. Müslümana yakışan şeksiz şüphesiz budur.

Hadiste şöyle buyuruyor nebiler nebisi sevgili peygamberimiz "Her kim bir Müslüman kardeşinin ayıp ve kusurlarını, kimsenin görmediği ve görmesini istemediği şeylerini örterse, Allah'u Teâlâ da kıyamet gününde onun ayıplarını örter. Her kim Müslüman kardeşinin meydana çıkmasını istemediği bir şeyini ortaya çıkarır ve dile verirse; Allah da onun ayıplarını, kimsenin bilmesini istemediği hallerini meydana çıkarır. Bu suretle kendi evi içinde de olsa onu rezil eder. Müslüman kardeşinin ayıplarını örten, bir ölüyü diriltmiş gibidir. "

Bu hadis onlarcasından sadece biri. Eline geçmeyen menfaatlerden dolayı kırdığı kalplerin hesabını, kitabını tutmuyor kimse, Kiramen Katibin meleklerinden başka. Başkasının ayıplarını araştırırken kendi ayıplarından ötürü kimse sorguya çekmiyor kendini, kabirde görevli Münker Nekir`den başka…

ŞEYDA ÜNAL

Bu haberler de ilginizi çekebilir