• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Peki, ya sizin hedefiniz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz Enes (ra) rivayet ediyor:

“  Çocuklarınıza değer verin ve onları güzelce terbiye edin.” Sevgili ebeveynler;  Çocuğunuzun terbiyesi fiziki olarak, o dünyaya geldikten sonra başlar. Bu hususta hassas olmalı ve elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalısınız. Çünkü çocuklarınız sizlere Allah`tan (cc) bir emanettir! Onların tam bir kul, Resullulah`a layık bir ümmet olmasının gelecek nesillere büyük bir hizmet olduğu unutulmamalıdır. Mesela bebeğiniz her ağladığında onu kucağınıza alıp Allah`ı (cc) zikretmeniz ya da onu uyuttuğunuzda salavatlarla uyutmanız, miniğinizi henüz beşikteyken İslam ile terbiye etmeniz demektir. Anneler çocukların ilk öğretmenidir!

    Dolayısıyla İslam`da çocuk terbiyesi konusunda donanımlı olmalıdır ki faydalı birer öğretmen olsunlar. Özellikle Resullulah`ın ( asm) sevgisi çocuklara küçükken aşılanmalıdır. Minikler efendimizin gölgesi ile büyümelidir. Sevgili ebeveynler; teknolojik ortamlardan onları kaçırın! Teknolojik bir ortamla baş başa kalmasınlar. Gerekirse gün içerisinde belirli bir saati oyun ve sohbet için ayırmalısınız. Çocuklarınıza sözlerinizle değil, amellerinizle faydalı olmak sizin en önemli göreviniz olmalıdır. Ona yaptığınız öneri, nasihat sizde mevcut mu? Bunu göz önünde bulundurun.

   Miniklerinize cennet ve cehennemi anlatırken dikkatli olmalısınız “ Cennet`e gidersen her istediğin olacak” demek yanlıştır! Çünkü mutsuz olduğu zaman cennete gitme düşüncesiyle kendisine zarar verebilir. “Eğer ömrün boyunca iyi bir insan, iyi bir kul olursan” cennete gidersin demek daha doğru olacaktır. Çocuğunuzu hedeflerinizle büyütün. Hedefsiz çocuk yetiştirmek, geleceği çöpe atmak demektir. Peki, sizin hedefiniz çocuk yetiştirmek mi? Yoksa Müslüman bir çocuk yetiştirmek mi? Selam ve dua ile…                                                              

HİCRET YEŞİLBUDAK             

Bu haberler de ilginizi çekebilir