• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Şarküteri işletmecileri yöresel ürünlerin satışından memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kışın vazgeçilmez şarküteri ürünleri arasında olan el yapımı vitamin deposu yöresel pekmez, tahin, helva ve zeytin gibi ürünler, halk tarafından yoğun ilgi görüyor.

Genel olarak piyasada bir durgunluk olduğunu söyleyen şarküteri işletmecileri, her şeye rağmen özellikle vitamin deposu yöresel pekmez, tahin ve helva gibi ürünlere talebin iyi olduğunu belirttiler.

Batman`da şarküteri işletmeciliği yapan Recep Yanaç, şarküterileri ürünlerinin mevsimlik olduğunu belirterek, "Kış mevsiminde zeytin ve özellikle soğuk günlerde tahin, pekmez ve helva satılıyor. Şu anda genelde peynir satışlarında bir durgunluk var ama kahvaltılık olarak zeytin grubu satışları iyidir. Ramazan ürünleri olarak bilinen pekmez ve tahin, soğuk günlerde iyi satılıyor. Çok şükür işimize rağbet var, halimizden memnunuz. Müşterilerimiz ürünlerimizi şifa niyetiyle ve kahvaltılık olarak alıyorlar. Yazın ise zeytin, pekmez, tahin ve helva satışları durur, peynir satışları artar." şeklinde konuştu.

Piyasa fiyatlarını da aktaran Yanaç, şunları söyledi:

"Zeytin 9 TL ile 15 TL arası değişiyor. Peynir 10 TL ile 20 TL'ye kadar da değişen çeşitleri vardır. Açma helva 15 TL'dir. Pekmez bu sene biraz az olduğu için 15 TL'den satılıyor. Önceki seneye göre fiyatı yükselmiş ama yine de müşterilerimiz pekmezi tercih ediyorlar. Tahin satışını da 15 TL'den yapıyoruz. Piyasa durgun olmasına rağmen ürünlerimiz mevsimsel olduğu için çok şükür memnunuz."

Bir başka şarküteri işletmecisi olan Salih Akkuş da, "Piyasa çok şükür iyidir. Şarküteri ürünleri her ay veya mevsim olarak değişiyor. Kış sezonunda helva, pekmez özellikle yöresel pekmez ve tavuk çeşitleri vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Satışlar elhamdülillah iyidir. İnsan zaruri olan gıdaları alıp tüketmezse hiç olmaz. Sattığımız pekmez, yöresel köy pekmezidir. Serbest piyasa olarak satılıyor. Fiyatlar normal seyrinde seyrediyor. Büyük bir nimet içerisindeyiz. Şükrümüzü artıralım ki Allah da (cc) ona göre işlerimizi ve gidişatımızı düzeltsin." ifadelerini kullandı.  (M. Sait Çelik - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir