• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
Nusaybinliler vaatlerin yerine getirilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz 2016'da 6 mahalle dışında kısmen kaldırılmıştı.

Bunlardan Zeynel Abidin Mahallesi'nin bir bölümünde güvenlik telleri kaldırılmazken, Kışla Mahallesi'nde tellerin tamamı kaldırıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilçeyi ziyaretinde Kışla Mahallesi sakinlerine evlerinin yıkılmayacağını, arama tarama faaliyetlerinden sonra evlerinde oturabileceklerini belirtmişti.

Kendi imkânlarıyla onardıkları evlerine yerleşen mahalleliler, evlerin yıkılıp yıkılmayacağının belli olmadığını ifade ederek, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istediler.

Çatışmalarda evi az hasar gören mahalle sakinlerinden Halit Özel, "Şu an 40 evimiz az hasarlıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanı'mız Nusaybin'e geldiğinde kendisiyle bizzat görüştük. Bize, 'Arama tarama faaliyetleri bittiği zaman kendi evlerinize girebilirsiniz.' dedi. Kendisinin telefon kaydı var elimizde. 3 aydan beri evimize giremiyoruz. 40 evden 30'unun tamiratını yapmışız, evimize girmek istiyoruz. Evimiz yıkılmasın. Yıkımla karşı karşıyayız. Bir an önce yetkililerden 'Evinizde rahat oturabilirsiniz.' cevabını duymak istiyoruz." dedi.

"Evimizin yıkılmasını istemiyoruz"

Çocuklarıyla sokakta kaldığını ve evinin yıkılmasını istemediğini dile getiren Suzan Akgündüz, şunları söyledi: "4 katlı evimi niye yıkacaksınız, bana niye 4 katlı ev vereceksiniz? Hem devlete ziyan hem de bana ziyan ediyorsunuz. Evimin yıkılmasını istemiyorum. Bir aydır kendi imkânlarımla tamir etmişim. Penceresini, kapısını tamir etmişim. Kim gelse beni evimden çıkaramaz. Rezil, perişan olduk. Kimse bize kapısını açmıyor. Devletin kapısından başka nereye gideceğiz? Siz buraya geldiniz, bize söz verdiniz. 'Yıkılmayan evi yıkmayacağım.' dediniz. Benim evim zarar görmemiş. Niye yıkılmayan evi yıkıyorlar?"

"Bakan Özhaseki bize bazı vaatlerde bulundu"

Bakan Özhaseki'nin verdiği söz üzerine evine yerleştiğini belirten Ali Akgündüz ise "Bakan Mehmet Özhaseki Nusaybin'e yapmış olduğu ziyarette bize bazı vaatlerde bulundu. Bunlardan birisi de az hasarlı evlerin en kısa zamanda onarılıp, ev sahiplerine teslim edileceğiydi. Bu vaat üzerine kıt imkânlarımla evimi onarıp, evime girmiş bulunmaktayım. Yalnız kanalizasyon ve su sıkıntısı vardır. Gerekli yerlere başvurduğumuzda bize bakanlığın yolunu göstermektedirler. Biz bakan beyden bu sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. (Cihat Şayık-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir