• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Bingöl`de kar kalınlığı 5 metreyi buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun kar yağışının ardından Bingöl`de kapanan 278 köy yolu ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor. Kar kalınlığının yaklaşık 5 metre olan bölgelerde çalışmalarını sürdüren karla mücadele ekipleri, çığ tehlikelerine rağmen kapalı köy yollarını açmaya devam ediyor.

Bingöl'ün kırsal kesimde kar kalınlığının yer yer yaklaşık 5 metreyi bulan bölgelerde iş makinelerinin adeta kara gömüldü. 101 personelle kapanan köy yollarının açışması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen İl Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Kayaokay, kapalı 278 köy yolundan 223'ünün açıldığını kalan 55 köy yollarında ise çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kapanan köy yollarının açılması için karla mücadele çalışmalarını Sancak Beldesi Güngören köy yolunda yerinde takip eden İl Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Kayaokay, ekiplerin yer yer 5 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

"Yollara tipiden dolayı yaklaşık 4-5 metre yüksekliğinde kar dolmuş"

İl Özel İdaresi; 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme aracı ve 101 personel olmak üzere 11 ekiple kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kayaokay, şöyle konuştu:

"İki gündür etkili olan yoğun kar yağışından sonra 278 köy yolumuz ulaşıma kapanmış. Bazı köy yolarımızda yer yer tipiden dolayı yaklaşık 4-5 metre yüksekliğinde kar dolmuştur. Bu kar çalışmalarını ekiplerimiz gece gündüz aralıksız çalışıyor. Burası ayrıca öğrenci servis yolu, yarın okullar açılacak, ekiplerimizle yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Kapanan 278 köy yolumuzdan, 223 tanesi yaklaşık 3-4 günlük çalışmanın ardından ulaşıma açılmış, şu an 55 köy yolumuz ulaşıma kapalı ancak bu 55 köy yolumuzda da çalışmalar devam ediyor, güçlükle ilerliyoruz yer yer tipide olduğundan ekiplerin ilerlemesini zorlaştırıyor."

Güngören yolunu saatler süren çalışmanın ardından ulaşıma açan kepçe Operatörü Nihat Ezel ise karla mücadele etmeye devam ettiklerini belirterek, karı tabaka tabaka yararak yolu ulaşıma açtıklarını ifade etti.

“15 gündür kardan dolayı kapalı olan köy yolumuz açıldı”

Güngören köy Muhtarı Süleyman Baraçkılıç, 15 gündür, köy yollarının kapalı olduğunu belirterek, "Bugün itibarıyla köy yolumuzu İl Özel İdaresine bağlı ekipler açtı. Yaklaşık 15 gün yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle zor günler yaşadık. Sağolsun ekipler gelip köy yolumuzu açtılar. Tüm ekibine teşekkür ediyoruz. Yarın okullar açılıyor, yollarımız açıldı şu an bir sıkıntımız yok. Allah herkesten razı olsun." diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir