• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
Tatvan`da "Yetim Karne Şenliği" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in Tatvan ilçesinde İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından yetim çocuklara yönelik “Yetim Karne Şenliği” programı düzenlendi. Dernek binasında düzenlenen etkinlikte, yetim çocuklara ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri hediye edilerek yemek ikramında bulunuldu.

Amaçlarının yetim ve ailelerine kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak, eğitimlerini sağlamak ve onları aile şefkati ile topluma hazırlamak olduğunu belirten

Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren İHH Bitlis Şube Başkanı Muzaffer Taşcan, kendilerine destek sunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Taşcan, “Bitlis İHH olarak yetim çocuklarımıza yönelik karne şenliği düzenledik. Bunu her yıl geleneksel olarak yapıyoruz. Çocuklarımıza bir dönem boyunca gönüllü öğretmenlerimiz tarafından eğitim verilmektedir. Okul derslerine takviye ve değerler eğitimi verilmektedir. Çocuklarımızın yorgunluğunu atması ve onları mutlu etmek adına böyle etkinlik düzenledik. İnşallah geleneksel hale gelen bu etkinliği her yıl arttırarak devam ettireceğiz. Destek sunmak isteyen tüm hayırseverlere kapımız sonuna kadar açık olacaktır.” dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise her zaman yetimlerin yanında olmaya ve destek sunmaya devam edeceklerini belirterek, “Bizlerde yetim bir Peygamberin ümmeti olarak, bu çocuklarımızın anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstererek, onları şefkat ve merhametten mahrum bırakmamaya toplum olarak dikkat etmeliyiz. Bu çocuklarımızı sahiplenmek ve onların geleceğini aydınlatmak için çalışmalıyız. Özellikle içinde bulunduğumuz manevi iklimin verdiği hoşgörü ile yetimleri baş tacı etmeliyiz. Öyle ki yetim başı okşamanın, onları birazda olsa tebessüm ettirmenin ecrinin büyük olduğu bir inancın mensuplarıyız.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir