• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Suriyeli aileye Umut-Der`den yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl binlerce aileye gıda, kurban, nakdi, ev eşyası ile kırtasiye yardımları ulaştıran Batman Umut-Der Gıda Bankası, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen ve çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileye yardım elini uzattı.

Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı Batman Umut-Der Gıda Bankası, bir hayırseverin bildirmesi üzerine yapılan aileye ulaştı. Çamlıca Mahallesi 2414 sokakta ikamet edip ve 2 ay önce Suriye'nin Halep kentinden kaçan 14 nüfuslu 3 aile kaldıkları harabe evde yaşam mücadelesi verdiklerini tespit eden Umut-Der mağdur aileye yardımda bulundu.

"Sabah için ekmek alıyoruz akşama yiyecek bulamıyoruz"

Halep'ten sadece üzerlerindeki elbiselerle geldiklerini ifade eden Şemse Habip, "Halep'ten 2 ay önce geldik. 2 oda ve mutfağı olan bir evde 14 nüfuslu 3 aile kalıyoruz. Bu çetin kışta yakacak hiçbir şeyimiz yok. Biz sadece üzerimizdeki elbiselerle geldik. Hiç bir şeyimiz yok, kaldığımız evin kirası 150 TL'dir. Çocuklarım çalışıyor ancak yemeğimizin parası çıkıyor. Sabah için ekmek alıyoruz akşama yiyecek bulamıyoruz. Evimizin her yeri damlıyor. Damlamaların önüne geçmek için hayırseverlerden evimizin damına büyük bir naylon çekilmesini ve ısınmak için de yakacak odun vermelerini istiyoruz. Eşim böbrek hastası büyük oğlumda hasta çalışma durumları yok." şeklinde konuştu.

Hayırseverler aileye yakacak yardımında bulunsun

Yapılan yardımlar sonrası Umut-Der Gıda Bankası Yardım Komisyonu Başkanı Bereket Şengül, "Bir hayırseverin bize yeni gelen mağdur Suriyeli bir ailenin olduğunu haber verdi. Bizlerde Umut-Der olarak aileyi yerinde tespit ettik. Gerçektende çok mağdur bir ailenin geldiğini gördük. Evleri kerpiçten ve damlıyor. Yağan kar ve yağmur suları direk evin içine giriyor. Hayırseverlerin bize destek verdikleri kadar halı, battaniye ve gıda yardımında bulunduk. Halep'ten gelen Suriyeli 3 aile 14 nüfusla bir evde kalıyor. Hayırseverlerden isteğimiz ailenin ihtiyacı olan odun ve kömür yardımı yapmalarıdır. (M. Sait Çelik - İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir