• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Muhtarlar `online` sisteme geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhtarların taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı'nca oluşturulan "Muhtar Bilgi Sistemi"nin Gaziantep`te devreye girmesiyle muhtarlar, mahalle sorunlarını interaktif ortamdan belediyeye aktaracaklar.

Muhtarlar için teknolojik imkânlar kullanılarak yapılan düzenleme, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından uygulanmaya başlaması şehirde görev yapan muhtarların işlerini kolaylaştırdı.

Yeni sistem ile muhtarlar belediye ile olan ilişkilerini artık internet ortamından takip edebilecekler. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Dairesi Muhtarlar Şube Müdürlüğü kentte bulunan 784 mahalle muhtarı için ‘Muhtarlar İletişim Sistemi`ni kurdu.

Köylerden mahalleye dönüşen birimler ile toplamda 784 mahalle muhtarına hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, mesafe olarak çok uzak olan mahalle muhtarı ile merkezde iş yoğunluğundan belediyeye gelemeyen muhtarların işini kolaylaştırdı. Artık muhtarlar belediyeye gelmeden muhtarlık ofisinden dilekçelerini veya belediye ile ilgili çeşitli bilgileri bilgisayar ortamında “Muhtarlar İletişim Sistemi” ile iletebilecekler.

Muhtarlar, sistem sayesinde dilekçesinin durumunu, hangi aşamada olduğu ve taleplerinin ne zaman ve nasıl karşılanacağını da takip edebilecekler. Büyük oranda zaman kaybını engelleyecek olan sistemi hizmete girmiş kullanmaya başlayan muhtarlardan da büyük bir beğeni aldı.

Bilgisayar ortamında https://cbs.gantep.bel.tr adresinden giriş yapan bir muhtar, kullanıcı adı ve şifresi ile talep ettiği konu üzerinde formunu doldurarak belediyeye gönderebiliyor. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir