• DOLAR 32.449
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.99
  • ...
Bingöl son yılların en soğuk kışını yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yılların en soğuk kışının yaşandığı Bingöl'de kar yağışı ve sonrasında başlayan fırtına nedeniyle günlük hayat neredeyse durma noktasına geldi.

Şehir merkezinde kar kalınlığı bir metreye yaklaşırken, kırsal kesimlerde ise 2 metreyi buldu.

Kapanan Kiğı, Adaklı, Yayladere ve Yedisu ilçe yollarının ulaşıma açılması için Karayolları 84'üncü Şube Şefliği ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

İl Özel İdaresi, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle kapanan 278 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

25 araç ve 70 personelle karla mücadele çalışmasını sürdüren Bingöl Belediyesinin ise şehir merkezinde ana arterler ve kaldırımları temizleme çalışmalarının sürdüğü görüldü.

Dondurucu soğuklar nedeniyle biriken ve yoğun karla birlikte kütleye dönüşen çatılardaki kar birikintileri ve sarkan buzlar, itfaiye ekipleri tarafından temizleniyor.

Son yılların en soğuk kışını yaşadıklarını belirten esnaf, iş yerlerini açmak için kar temizleme çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Şimdiye kadar böyle bir kış yaşamadıklarını dile getiren M. Ali Eryatan, "Karla mücadele ediyoruz. Vatandaşların rahat yürümesi için iş yerimizin önünü temizliyoruz. Kar temizliktir, hastalıkların oluşmasını önlüyor. Kardan önce her taraf kömür kokusundan geçilmiyordu. 90'lı yıllardan bu yana ilk kez böyle bir kar görüyoruz. Soğuklar devamlı vardı ama şimdiye kadar böyle bir kar yoktu." dedi.

Ahmet Kuyuldar isimli esnaf da kış mevsiminin çok soğuk geçtiğini ifade etti.

Bingöl'ün, son yılların en şiddetli kışını yaşadığını belirten vatandaşlardan A. Rıza Güngörü ise "Görüyorsunuz kar, fırtına var. 1992, 1993 yıllarından beri ilk kez böyle bir kar ve soğuk görüyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, kar yağışı ve fırtına nedeniyle kapanan Bingöl-Erzurum, Bingöl- Elazığ, Bingöl-Diyarbakır karayollarının yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi. (Nihat Kanat-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir