• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Ecza depoları ve eczanelere `stok denetimi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Stok Affı` kapsamında, antibiyotikler başta olmak üzere reçetesiz ilaç satışlarını durdurmak amacıyla, kentte bulunan ecza depolarına ve eczanelere antibiyotik, antidepresan ve solunum sistemi ilaçlarına denetim yapıldı.

Konuyla ilgili Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz`ın yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının antibiyotikler başta olmak üzere, reçetesiz ilaç satışlarını durdurmak için harekete geçtiğini belirtti.

Yanmaz, “Reçetesiz satışların önlenmesinin ardından yeni adımlar atılmakta, bizlerde ilimiz ve ilçelerimizde çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bu kapsamda Özel Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Birimimiz tarafından ilimizde yapmış olduğumuz eczane denetimlerinde yaklaşık 150 kalem ilacın temininde güçlük çektikleri belirtilmiştir. Bunun üzerine İl Sağlık Müdür Yardımcımız Dr. Şebnem Kartal ve Özel Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zehra Atay koordinatörlüğünde İlaç ve Eczacılık Birimi tarafından ekip oluşturularak ecza depolarına gidilerek yerinde stok denetimi yapıldıktan sonra stoklarının bir örneği incelenmek üzere dijital ortamda ekiplerimizce teslim alınmıştır.” dedi.

Reçetesiz ilaç satışının devam etmesi taktirde mevzuat gereği cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulunan Yanmaz, “Ecza depoları ve eczanelerdeki, stokların ilaçların tamamını İlaç Takip Sistemi`ne (İTS) bildireceklerini, ilgili deponun depo yetkililerinden almış olduğumuz stok bilgilerinin incelenmesinin ekiplerimizce devam ediyor. Olası bir ihmal kasıt ve kusurun tespiti halinde ve tekrar edecek denetimlerde reçetesiz ilaç satışına devam edildiğinin görülmesi halinde mevzuattan gelen hakkımızı kullanacağız” şeklinde konuştu. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir