• DOLAR 32.574
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2435.002
  • ...
Oto tamircilerinden araç sahiplerine uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde günlerdir etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle araçları arızalanan sürücüler, tamircilerin yolunu tuttular.

Sanayi Sitesi'ne giden sürücüler araçlarının tamiratını yaptırırken, oto tamirciler ise bazı konularda uyarılarda bulundular.

25 yıldır oto tamirciliği yapan Ekrem Sonbayram, araçların kışlık bakımları yapılmadığı için birkaç günlük kar yağışı nedeniyle zarar gördüğünü söyledi.

Sonbayram, "Müşterilerimize araçlarda kışlık bakımın şart olduğunu sürekli söylüyoruz. Araç sahipleri araçlarında kışlık bakım yaptırmadıklarından dolayı bu karda, kışta, ellerin donduğu bu soğuklarda mecburen vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Çamurluk ve lastik arasında oluşan buzlanmanın muhakkak temizlenmesi gerekiyor. Yoksa buzlanmadan dolayı sürtüşme meydana gelir. Sürtüşmeden dolayı lastik profilleri, amasörler, amasör kepleri ve tabla burçları zarar görür. Bu da maddi olarak ciddi anlamda araç sahiplerine zarar verir." dedi.

Oto radyatörcü Mustafa Şeker ise araçlarda antifriz bulunmamasının ciddi zararlara yol açtığına dikkat çekerek, "Arabada antifriz olmadığı zaman bu durum kış günlerinde redaktörün patlamasına neden olur. Bu durumda motor zarar görür, bloku patlatır. Bu da araç sahiplerini ciddi zarara uğratır." ifadelerini kullandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir