• DOLAR 32.454
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2477.434
  • ...
Sağlık binalarının atıl kalmasına halktan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığınca Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına yaptırılan 300 yataklı Mardin Devlet Hastanesi'nin geçen yıl hizmete girdi.

Yeni hastanenin hizmete girmesinin ardından fiziki şartlarının kötü olduğu gerekçe gösterilerek Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de yeni hastane binasına taşındı.

Taşınma işlemlerinin ardından boşalan Mardin Devlet Hastanesi'nin eski hizmet binası ile Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binasının akıbeti kamuoyunda uzun bir süredir tartışılırken, halk binaların sağlık alanında değerlendirilmesini istiyor.

Hastanenin atıl kalmasına tepki gösteren Rıza Gültekin, Mardin'de daha öncelerde de boşaltılan bazı kamu binalarının 5 yıl boyunca atıl durumda kaldığını müşahede ettiklerini söyledi.

Gültekin, "Plansız ve projesiz işler yapılıyor. Şu an boş olan Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin eski hizmet binası şehrin tam göbeğindendir. Yani hem yayalar hem de aracı olan vatandaşlar acısından ulaşım çok kolaydır. Bu yüzden bu binanın boş kalmaması gerekir. Örneğin bir diş kliniği, yanık ünitesi veya bir sağlık merkezine dönüştürülse insanlar da bundan faydalanacak. Bu yüzden yetkililerden gereğinin yapılmasını istiyoruz." dedi.

Mardin Devlet Hastanesi'nin eski hizmet binasının boşaltılmasını fırsat bilen hırsızlar, hastaneyi adeta yağmalarken, madde bağımlıları da burayı mesken tuttuğunu söyleyen ismini vermek istemeyen bir vatandaş, bu gibi sağlık binalarının atıl durumda kalmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

İsminin yazılmasını istemeyen bir kadın ise Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi binasının yaklaşık 6 aydır boş olduğunu belirterek, bir an bu binanın sağlık merkezi dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

"Çok amaçlı sağlık merkezine dönüştürülmesi teklifte bulunuldu"

Öte yandan konu ile ilgili görüştüğümüz Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin eski hizmet binasının bir sağlık kompleksine veya çok amaçlı sağlık merkezine dönüştürülmesi için Sağlık Bakanlığına teklifte bulunduklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığından cevap bekleniyor

Sağlık Müdürü Derviş, "Bizler müdürlük olarak, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin eski hizmet binasının çok amaçlı bir sağlık merkezine dönüştürmeyi düşünüyoruz. Çünkü saha çok geniş… İçinde Göçmen Sağlığı Merkezi, 112 Acil İstasyonu ve Hekim Evi'nin bulunduğu çok amaçlı sağlı merkezi yapılması için Sağlık Bakanlığına teklifte bulunduk. Bakanlıktan olumlu cevap alınması durumda yaptırım programına alınacaktır." diye konuştu. (M. Salih Keskin- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir