• DOLAR 32.236
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2449.44
  • ...
Bakan Soylu: PKK dağlarda yok çekilmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Batman`a geldi. Özel uçakla sabah saatlerinde Batman`a gelen İçişleri Bakanı Soylu, ilk olarak Özel Hareket Şube Müdürlüğüne geçerek burada özel hareket polisleriyle bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında Bakan Soylu`ya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Batman Valisi Ahmet Deniz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da eşlik etti.

Polislerle kahvaltıda bir araya gelen Soylu, burada yaptığı konuşmada doğu bölgesinin başka bir öneme ve özelliği sahip olduğunu bu yüzden buraya göz dikenlerin olduğunu vurguladı.

Uzun yıllardan beri bu coğrafyada büyük mücadelenin verildiğini söyleyen Soylu, "Verilmesinin de bir sebebi var. Bu coğrafyaya göz dikenler var. Milletimizin hürriyetine, bağımsızlığına, istiklaline, o kendi başı göğe değecek kadar hür olma anlayışına göz dikenler var. Terörle mücadele bu coğrafyanın elbetteki uzun zamandır yaşadığı ve sizlerin ve milletimizin desteğiyle beraber devam ettirdiği önemli bir süreçtir. Ama bilmenizi isterim ki terör bu coğrafyanın kaderi değildir. Bu coğrafyanın kaderi olmaktan terörü elbirliğiyle çıkaracağız. Bu konuda kararlıyız. Hazırlıklarımızı hep birlikte yapıyoruz. Bugün milletin özellikle ortaya koyduğu destek bunun en önemli kanıtı olarak ortada durmaktadır." dedi.

"Bizlerden beklenen bu memleketi güvenli ve emin hale getirmektir"

Memleketi güvenli ve emin hale getirmenin gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Soylu, "Hepimizin aileleri var. Bu ailelerin her birinin çocukların, eşlerin, yaşlıların, annelerin, babaların bu ülkede yarınından emin bir şekilde yaşamaları en doğal haklarıdır. Bunu hiçbir terör örgütünün korku alanına bırakmamalıyız, bırakamayız. Bizlerden beklenen de bu memleketi güvenli ve emin bir hale getirmektir. Elbette ki birilerinin maşası olacaklar. Birilerinin uşağı olacaklar. Bir taraftan uyuşturucu ticari yapacaklar, bir taraftan insan ticareti yapacaklar, bir taraftan milletin ve insanların gönlüne korku sindirmeye çalışacaklar. Bir taraftan ahlaksız ve hain hayat biçimlerini millete tahakküm ettirmeye çalışacaklar. Bunları yapacaklar. Din, diyanet, gelenek, örf, töre, ahlak, bilmeyecekler; kardeş, büyük, küçük, ırz, namus bu kavramların hepsinden uzak duracaklar ve bu coğrafyayı, insanımızı kimliksizleştirmeye çalışacaklar. Değerlerinden uzaklaştırmaya çalışacaklar. Bunların hepsi bizim sorumluluğumuzdadır. Bunların hiçbirisine aman vermemeliyiz ve vermeyeceğiz." diye konuştu.

"Dağlarda yoklar çekilmişler"

Son zamanlarda yaptıkları operasyonlarda PKK militanlarının dağlarda olmadığını ve çekildiklerine dikkat çeken Soylu, "Bizim güvenlik kuvvetlerimizin ortaya koyduğu iradeden ve milletimizin desteğinden kaçıyorlar. Bu çok açık ve net ama ne olursa olsun, nerde olurlarsa olsunlar; ister sınırın içinde, ister sınırın dışında onları bulacağız ve cezalarını vereceğiz. Çünkü bu milletin canını çok acıttılar ve masum milletimize, ülkemize ve coğrafyamıza ihanet ettiler. Onun için kararlılığımız nettir." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, daha sonar Valiliğe geçerek burada ilin amirleriyle birlikte basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda; Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Batman Valisi Ahmet Deniz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü Ali Akkaplan, ilçe kaymakamları ve ilin amirleri hazır bulundu. (M. Fatih Akgül- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir