• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Kar yağışı trafiği olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır genelinde dün etkisini gösteren kar yağışının ardından etkili olan soğuklar nedeniyle yollarda buzlanmalar oluştu.

Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler trafikte zor anlar yaşarken, bazı vatandaşlar da kaldırım ve üst geçitleri kullanmakta sıkıntı çekti.

Esnaf, güne iş yerlerinin önünü kardan temizleyerek başlarken, sürücüler de karla kaplanan park halindeki araçlarını temizledi.

Kar temizleme araçlarının çalışmaya geç başladığını ileri süren sürücüler, sokaklarda büyük sıkıntı oluştuğunu belirttiler.

Araçların kayma tehlikesi yaşadığını söyleyen Barış Demircan, "Şu an çalışma yapılmıyor. Dün kar yağışının başlamasıyla beraber tuzlama yapılması gerekiyordu. Tedbiri daha önce alınmalıydı." dedi.

Yolların kötü durumda olduğunu belirten Zahit Yılmaz, şunları söyledi: "Sabah aracımı çıkaramıyordum. Sabah erken saatlerde çalışma yapılmadı. Şu an yollar yeni yeni düzenlenmeye başlanıyor. Bugünlerde zincirsiz çıkılmaması gerekiyor. Belediye ana yollardan çok sokakların da kötü olduğunu bilsin. Millet arabalarını çıkaramıyor. Ana yollar yine normaldir ancak sokakların durumu kötü."

Şehirlerarası hat minibüsü şoförü Mehmet Ayaz ise "Kaygan zeminde hiçbir şey yapılmaz. Tuzlama yapılırsa belki işe yarar. Kar lastiği kullanılmalı çünkü kar lastiği araçlarda faydalıdır." ifadelerini kullandı.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle üst geçitlerde yürümekte zorluk çeken vatandaşlar da yetkililerden gereken çalışmanın yapılmasını istedi.

Üst geçitlere tuz dökülmemesine tepki gösteren Halit Özzorlu, "Bu köprülere bir tuz bile dökülmemiş. Neticede insanlar geçiyor. Yürüyemiyorum. Yol çalışması için buraların temizlenmesi gerekiyor. Yaşlı insanlar düşebilir." şeklinde konuştu.

Duruma tepki gösteren Mehmet Ali Koçer ise "Köprülerin temizliği yapılmalıdır. Yetkililere sormak gerek. Sorumluluk kimdeyse sorunu çözmelidir." dedi.

Öte yandan, ana yollardaki kaldırım kenarlarında kanalizasyonların kapağının olmaması ise tehlike arz ediyor.

Valilik uyarmıştı

Diyarbakır Valiliği, dün yaptığı açıklamada, bölge genelinde yağışların kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde olmasının beklendiğini belirterek, kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunmuştu. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel–İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir