• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Silopi`de İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi ilçesi Şehit Harun Boy mahallesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü tarafından yaptırılan İçme Suyu Arıtma Tesisi, DSİ 10'uncu Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokolle Silopi Belediyesi'ne devredilerek hizmete açıldı.

Silopi ilçe merkezi ile 14 köyün 45 yıllık su ihtiyacını giderecek olan İçme Suyu Arıtma Tesisi ile vatandaşlara, Türkiye ve Avrupa standartlarına uygun arıtılmış su sunulacak.

Devlet Su işleri (DSİ) 10'uncu Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, Bölge Müdür Yardımcısı Veysi Kanat, DSİ 102'inci Nusaybin Şube Müdürü Aladdin Akgün, DSİ İçme Suyu Daire Başkanlığı Şube Müdürü Seftap Akman, Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ökten, Silopi Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Şirin Saygıdar'ın bulunduğu heyet, yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Tesis alanında yapılan incelenmenin sona ermesi ile ana binada yetkili teknik elemandan bilgi alan Devlet Su işleri (DSİ) 10'uncu Bölge Müdürü Dağdeviren, bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, Silopi Belediyesi ile protokol imzaladı.

35 dönüm arazi üzerinde yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisi, Türkiye ve Avrupa standartlarına uygun bir şekilde suyu arıtarak, Silopi ilçesinin yanı sıra 14 köyün de 45 yıllık su ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.  

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Devlet Su işleri (DSİ) 10'uncu Bölge Müdürü Dağdeviren, performans testlerinin ardından ilçe merkezi ve 14 köye artılılmış suyun verildiğini söyledi.

Dağdeviren şöyle konuştu:

"60 bin metreküp günlük kapasiteli çok büyük önemli bir tesisi hizmete açmanın da gururunu yaşıyoruz. Silopili vatandaşlarımıza bu tesisin hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye'nin her yerinde temiz ve sağlıklı içme suyuun verilmesi hususunda kuruluşumuz çok büyük özveri ve gayretler ile çalışmalarını yürütüyor. Biz tabii ki bu tesisleri yaptıktan sonra belediyelere devrini gerçekleştiriyoruz. Belediye başkanlığımızın da gerçekten nitelikli personeller ile tesisi devr almakta olduğunu görmekten de çok büyük memnuniyet gördük. Tesisleri yapmak kadar işletmek te bir o kadar önemlidir. Belediyenin de bu konuda duyarlı olduğunu görüyoruz. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyoruz. Bu modern tesisin kazandırılmasında tabi hükümetimizin, devletimizin  kaynak ayırmış olması, bölgeye bu yatırımın getirilmiş olması da ayrıca büyük mutluluk vericidir. Ülkemizin bu en uç noktasında bu tesisi görmüş olmaktan, yapılmış olmasından çok çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz."

DSİ İçme Suyu Daire Başkanlığı Şube Müdürü Seftap Akman da, tesiste en önemli hususun şişe suyu kalitesinde bir suyu üretmiş olması olduğunu belirterek; "Giriş suyu kalitemiz Türkiye ortalamasına göre çok iyi. Yağışlı sezonlarda giriş suyu kalitesi biraz bozulsa da, çıkışta aynı kalitede suyu üreten bir tesistir." dedi.

Sİlopi Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ökten de "Silopi adına, belediyemiz adına, halkımız adına Devlet Su İşleri Bakanımıza ve devletimize yaptıkları hizmetlerden dolayı, özellikle Silopi bölgemize bu güzel tesisi açmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Emeği geçen herkese, sayın bakanımız devletimiz ve sayın cumhurbakanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. "dedi.

Protokolün ardından ilçe merkezinde bulunan 5 mahalleye arıtılmış su verilirken, Şubat ayının başında tüm ilçe merkezine aynı anda arıtılmış suyun verileceği belirtildi.  (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir