• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Siyer sınavını kazanan öğrenciler umreye gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi`nin birlikte organize ettiği Umre ödüllü “Siyer-i Nebi” sınavında birinci olan 48 öğrenci, dualarla sevenleri ve yakınları tarafından sevinç gözyaşları içerisinde kutsal topraklara uğurlandı.

Gaziantep`te 48 okulda düzenlenen ve 47 bin öğrencinin katıldığı Hz. Muhammed`in (sav) hayatını anlatan Siyer-i Nebi kitabından hazırlanarak sınava katılarak Umre ödülü kazanan 48 öğrenci havaalanından dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Umre yolcusu öğrenciler, uğurlamaya gelen ailelerinin yanı sıra Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve Şahinbey Belediye Başkan Vekili Birol Ülger tarafından uğurlanarak Gaziantep Havaalanı`ndan yola çıktı. 

Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Siyer Sınavı`na katılan öğrencilerin Mekke ve Medine'ye gönderilmelerinin muhteşem bir olay olduğunu söyledi.

Umreye giden öğrenciler ise, umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirerek, genç yaşta umreye gitmenin ayrı bir heyecan ve sevinç olduğunu söylediler.

Umreye gitmenin sevincini yaşadığını belirten öğrencilerden Abdusselam Özdemir, “Ben bu sınava bundan önce okuduğum siyer kitaplarından faydalanarak dereceye girdim. Bu sınava bir amaç için girmiştik. Bu amacımızda da başarılı olduk. Kutsal topraklarda hem ülkemiz, hem de İslam alemi için dua edeceğim.” dedi.

Öğrencilerden Fatma Şirin ise, “Bu siyer yarışmasını düzenleyenlerden Allah razı olsun. Allah nasip etti, arkadaşlarımızla beraber bu genç yaşımızda umreye gidiyoruz. Allah emeği geçenlerden razı olsun ve bütün herkese umreye gitmeyi nasip etsin.” temennisinde bulundu.

Umreye gidecek olan diğer öğrenciler de, Peygamber Efendimizin hayatını okuyarak O`nu kendilerine örnek alacaklarını ve bu genç yaşta umreye gidecekleri için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söylediler.

Umreye giden öğrencilerin velileri ise oldukça mutlu olduklarını belirterek, “Çocuklarımız bu sınava hazırlanırken, umreye gidebilmenin umudu ve hayaliyle hazırlandılar. Çok şükür bugün de kendilerini uğurluyoruz. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyoruz.” diye konuştular. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir