• DOLAR 32.342
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2239.785
  • ...
TV`lerdeki Yarışma Programından Elde Edilen Para Helal midir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Televizyonlarda tertip edilen bilgi ve sportif yarışmalar kumar ve haram içeriklerden uzak olursa elde edilen hediyeler caiz olur. Bu programları iki şekilde değerlendirmek gerekir; programın kumar olup olmayışı ve program içeriğinin helal ve haramlara uygun olup olmaması.. Yarışmaya katılanlar ancak belli bir meblağ ödeyerek katılıyorsa ve ödenen bu para içerikle ilgili masraflar için değilse bu durumda kumar olur.

Televizyonlarda tertip edilen bilgi ve sportif yarışmaları iki şekilde değerlendirmek gerekir; programın kumar olup olmayışı ve program içeriğinin helal ve haramlara uygun olup olmaması.

Söz konusu yarışmalar şu şekilde olursa kumar olur; Yarışmaya katılanlar ancak belli bir meblağ ödeyerek katılıyorsa ve ödenen bu para içerikle ilgili masraflar için değilse bu durumda kumar olur. Zira kumarla ilgili ölçü şudur: Verilen her bir karşılık ki elde edilmesi kesin değil de sadece ihtimale veya şansa dayanan her türlü muamele kumardır. Bu bakımdan kayıt ücreti adı altında alınan paralar araştırılmalıdır; eğer herkesten toplanıp kazanana veriliyorsa kumar olur. Fakat tertip edenlerin müsabakayla ilgili masrafları içinse kumar olmaz. Program içeriğine gelince; yarışmanın yapıldığı ortam helal ve haramlara riayet edilmeyen yerler olmamalıdır. Yani kadın ve erkeklerin iç içe olduğu, uygunsuz giysiler giydikleri ve karışık bir şekilde yarıştıkları müsabakalar olmamalıdır. Eğer böyle olursa kumar olduğu için değil de haramla haşır neşir olunduğu için kişi günah işlemiş sayılır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir