• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Esad Rejimi Konya`da Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Suriye`yi Mevlid Kandili`nde kana bulayan Beşar Esad`a Konya`dan tepki sesleri yükseldi. Hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve basın açıklaması yapıldı.
 
Emperyalist Kuklası Rejimler
Emperyalist kuklası rejimlerin İslam coğrafyasında akıl almaz zulümler uyguladıkları belirtilen açıklamada, "Yaklaşık bir yıldır İslam Coğrafyası farklı ve kanlı bir çalkantı içerisindedir. Bu süreç, yüzyılın başında emperyalist güçlerin İslam coğrafyasında oluşturdukları şer yapılanmaların tasfiye sürecidir. Emperyalistlerin kuklası rejimler, hakkı hak sahiplerine iade etmemek için akıl almaz zulümler icra etmektedirler. Bu sürecin son halkası kadim İslam yurdu Suriye`dir. Suriye`de zalim, kukla Baas Rejimi Cuma demeden, kandil demeden ağır katliamlarına devam etmekte; evleri, sokakları bombalamakta, hatta hiçbir kültürün hoş görmeyeceği, ibadethanelere sığınmış insanları dahi bombalarla parçalamaktadır. Mevlit kandilinde 500`e yakın insanı katletmiş; çoğu ağır 1500 kişiyi yaralamıştır. Yaralılar hastanelere götürülememekte bina bodrumlarında gizli-saklı tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Bu süreçte, Zalim Baas rejimi, vaktiyle Hama`da yaptığı katliamı tüm ülkeye yaymıştır" denildi.
 
Tüm Halkımızı Suriye`nin Mazlum Halkı ile Dayanışmaya Davet Ediyoruz
Yapılan basın açıklamasında, "Tüm dünya Müslümanları ve dünyanın mazlumdan yana tavır koyan erdemli insanları, bu zulümlerin derhal sona erdirilmesini ve hak-adalet eksenli bir temsil sisteminin Suriye`de acilen hayata geçirilmesini talep etmektedir. Zalim Baas rejimi, derhal istifa ederek yönetimi, halkın haklı taleplerini karşılayacak adil bir yönetime bırakmalıdır. Bu süreci yeniden kendi menfaatlerine çevirmek isteyen Küresel emperyalist güçler, yeni işgal planları yapmakta; bu doğrultuda Türkiye`yi de askeri bir maceraya sürüklemek istemektedirler. Biz, Konyalı duyarlı Müslümanlar olarak, her türlü işgal planının karşısında olup; bu sorunun, İslam ümmetinin imkânları çerçevesinde çözülmesinin zorunlu olduğunu beyan ederiz. Tüm halkımızı her türlü meşru zeminde Suriye`nin mazlum halkı ile dayanışmaya davet ederiz." ifadelerine yer verildi.
(Emrullah Araz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir