• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
17 öğrenci Az Daha Donuyordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Taşımalı eğitim alan Kale köyüne bağlı Canut mezrası ve Doğuyeli köyünden 17 öğrenci Yenibaşak beldesindeki okullarına gitmeye çalışırken donma tehlikesi geçirdi. Velilerinin yardımıyla hastaneye yetiştirilen öğrenciler tedavi altına alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, Taşımalı eğitim alan Kale köyüne bağlı Canut mezrası ve Doğuyeli köyünden 17 öğrenci Yenibaşak beldesindeki okullarına gitmek için okul servisini bekledi. Okul aracı gelmeyince öğrenciler velileriyle birlikte 20 kilometreyi yaya olarak katetmeye karar verdi. Yolda iken aşırı soğuğa daha fazla dayanamayan ilköğretimli minikler yolda fenalaştı. Velilerinin yoğun çabasıyla beldeye yetiştirilen çocuklar daha sonra Solhan Devlet Hastanesine kaldırıldı.
 
Solhan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan öğrencilerin soğuk havada 6-7 saat yol yürüdüklerinden takatten düştükleri ve el ile ayaklarının soğuktan morardığı ifade edildi.
 
Donma tehlikesi geçiren öğrencilerden Melek Gül Zeynep Gül, Mubar Yıldız , Eda Yıldız ,Gönül Yıldız, Reyhan Yıldız, Ömer Yıldız, İbrahim Yıldız, Gülcan Yıldız, Sevde Kavakçı, İrfan Yatağan, Bilten Ay, Meryema Biçem, Şaban Yalçın ve Emin yatağan adlı öğrencilerin tedavisinin hastanede devam ettiği öğrenildi.
 
Çocukları donma tehlikesi geçiren veliler, bu duruma tepki göstererek acilen bulundukları köylere yada yakınlarına okul yapılmasını istediler.
Kar yağışı nedeniyle bazen haftalarca yollarının kapalı olduğunu ifade eden öğrenci velileri, yetkililerin biran önce bu sorunu çözmelerini istedi.
(Nihat Kanat/ Muhsin Barış - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir