• DOLAR 32.223
  • EURO 34.721
  • ALTIN 2448.15
  • ...
`İncirlik Üssü bir işgal üssüne dönüştü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam coğrafyası başta olmak üzere Türkiye'deki her olumsuz gelişmenin arkasında ABD'nin olduğunu ve ABD'nin İncirlik Üssü'nü de bir merkez olarak kullandığını belirten Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği (UMAD) Gaziantep Şube Başkanı Ömer Mert, 1954'te ABD ile Türkiye arasındaki bir anlaşma gereği Adana'ya kurulan İncirlik Hava Üssü'nün zamanla maksadının dışında kullanılan bir işgal üssüne dönüştüğüne dikkat çekti.

Ortadoğu'daki operasyonlar, bölgede yaşanan çatışmalar ve son olarak 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğunu vurgulayan Mert, özellikle Ortadoğu'daki operasyonlarda da başrol oynayan İncirlik Üssü'nün 42 yıl aradan sonra tekrar kapatılması isteğinin her kesimin talebi olduğunu belirtti.

İncirlik Hava Üssü'nün kapatılmasına yönelik talepler her geçen gün artarken Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği (UMAD) Gaziantep Şube Başkanı Ömer Mert, konu ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

Mert, "İncirlik meselesi bizim bir kadim meselemiz. 1954'te özel bir anlaşma gereği ABD, Türkiye ile bir anlaşma yapıyor. O anlaşma gereği olarak da 1954'te incirlik üssü açılıyor. İncirlik üssü maksadının dışında kullanılan bir üs olarak karşımızda duruyor. İncirlik üssü bu aziz milletin kalbine saplanmış bir hançer olarak duruyor." dedi.

"İncirlik Üssü devlet içinde bir devlet gibi oluşmaya başlamış"

Bölge ülkelerine yapılan müdahalelerin arkasında İncirlik Üssü'nün hiç de azımsanmayacak bir rolünün olduğuna dikkat çeken Mert, "Çünkü faili meçhullerin de arkasına bakıyorsunuz İncirlik merkezli bir yuvalanma çıkıyor. Darbelerin arkasından İncirlik çıkıyor. Bölge ülkelerine yapılan müdahalelerin de arkasında yine İncirlik'in hiç de azımsanmayacak bir rolünün olduğunu çok rahat görebiliyoruz. İncirlik Üssü'nde 1954'ten bu yana 63 yıl geçmiş ve bu 63 yıl içerisinde İncirlik Üssü devlet içinde bir devlet gibi oluşmaya başlamış. İncirlik'te şuan 2 bin 500 ABD subayı var. Belli bir rakama kadar da TSK'ya ait komutanlar var. İncirlik Üssü'nün içinde restoranlar, oyun alanları ve kültür merkezleri var. Yani tam devlet içinde bir devlet görüntüsü veriyor. İncirlik'e, özel izinle girebiliyorsunuz. Gazeteciler bile çok rahat giremiyor." ifadelerini kullandı.

"İncirlik Üssü, coğrafi konum olarak İslam dünyasının tam kalbinde yer alıyor"

"ABD için İncirlik Üssü, bu kadar neden önemli? ABD İncirlik Üssü'ne neden bu kadar dört elle sarılıyor?" diye soran Mert, "İncirlik Üssü, coğrafi konum olarak İslam dünyasının tam da kalbinde yer alan konuma sahip. Ortadoğu'ya bir müdahale gerektiğinde İncirlik Üssü, zaman ve maliyet açısından da çok basit bir noktaya sahip. Bir müdahale olduğunda maliyet az gider. Çok az bir maliyetle saldırı gerçekleştirebilirsiniz. Ya da çok kısa bir zamanda hedefinize ulaşabilirsiniz." diye belirtti.

Mert, "İncirlik üssü neden bu kadar bütün taleplere, tepki ve ısrarlara rağmen kapatılmıyor? Neden hâlâ sivrisinek orada olmasına rağmen, sivrisineğin bizi rahatsız ettiğini en yüksek ağızdan dile getirmememize rağmen İncirlik Üssü olduğu gibi halen işlevini devam ettiriyor? Bunun için bir cesaret ve cesur olmak gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

ABD'nin, 1974 yılında Türkiye'deki haşhaş ekimi ve Kıbrıs Harekâtı'nın ardından Türkiye askerlerinin Kıbrıs'tan geri çekilmesini talep ederek silah ambargosu uygulaması üzerine kısa süre içerisinde Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nün kapatıldığını hatırlatan Mert, ambargonun birkaç yıl sonra kaldırılmasının ardından üssün tekrar ABD'nin kullanımına tahsis edildiğini belirtti.

İncirlik Üssü'nün tekrar kapatılmasının önünde herhangi bir engelin olmadığını söyleyen Mert, bunu yapmak için de öncelikle İslam birliğine ve D-8 gibi hareketlere sahip çıkılması gerektiğini anlattı.

Mert, "İçerde ne kadar gücünüz olursa olsun ve siyasi fikir olarak ne kadar güçlü olursanız olun eğer dışarıda gücünüz yoksa bir bloğu arkanıza almamış iseniz dışarıdan dağıtmalarına boyun eğersiniz. Nitekim İncirlik Üssü'nde boyun eğdiğimiz gibi. Çok açık bir şekilde darbenin planlandığı merkez üs, İncirlik Üssü olmasına rağmen biz hâlâ orayı kapatamamakla bütün İslam ümmetine ihanet ettiğimizi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Her saniye İslam ümmetinin aleyhine işliyor"

Mert, sözlerini şöyle tamamladı: "2003 yılında ABD'nin Irak'ı işgal girişiminde İncirlik'ten, Romanya'dan ve Bulgaristan'dan kalkan uçaklar, Felluce'deki, Ramada'daki, Bağdat'taki ve Kerkük'teki kardeşlerimizi öldürdü. Peygamber efendimiz 'Bir hayra vesile olan onu işlemiş gibidir, bir şerre de sebep olan onu işlemiş gibidir' buyuruyor. O takdirde biz niçin Felluceli, Bağdatlı, Şamlı, Halepli ve Bingazili kardeşlerimizin ölümüne vesile olalım? Buranın zamanı yok. Her saniye bizim aleyhimize işliyor. İslam ümmetinin aleyhine işliyor. Her ne pahasına olursa olsun bu üssün kapatılması lazım. Bağrımızdaki bu hançeri çıkarmamız lazım." (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir