• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
Valilikten öldürülen PKK`liye ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, belediyelere görevlendirilen kayyumlara, siyasetçi ve iş adamlarına yönelik saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen bir PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Alınan bilgiler doğrultusunda saat 03.30 sıralarında Yenişehir ilçesindeki bir eve baskın düzenlendiğinin bildirildiği açıklamada, polis ile PKK'li arasında çatışma yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada, "İlimizde özellikle belediye başkanlığı görevi yapmakta olan kayyumlara, önemli siyasetçi ve iş adamlarına yönelik olarak saldırı gerçekleştirileceği şeklinde alınan bilgiler doğrultusunda 12 Ocak 2017 günü saat 03.30 sıralarında ilimiz Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir ikamete güvenlik güçlerimiz tarafından operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyon sırasında şüpheli şahıs ile güvenlik güçlerimiz arasında çıkan silahlı çatışmada şüpheli şahıs etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Çatışma sonrası yapılan aramalarda PKK'linin üzerinde bir tabanca, 2 şarjör, 42 fişek ve sahte nüfus cüzdanı ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, söz konusu PKK'liyle irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir