• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Cömertliğin hikayesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatem-i Tai`ye bir gün, “Kendinden daha cömert birini biliyormusun?” diye sordular. “Evet” diye cevap verdi. “Bir gün öksüz bir çocupun evindeydim. On beş koyunu vardı. Birini kesip pişirdi, ikram etti. Etin hoşuma giden kısmını yerken, bu parçası çok lezzetli dedim. Çocuk dışarı çıkıp, koyunlarının tümünü keserek, lezzetli bulduğum parçalarını pişirip sofraya getirdi. Bunu, gitmek üzere dışarı çıktığımda farkettim. Nedenini sordum. “Senin hoşuna giden şeylere sahip olayım da orada kıskanç davranayım. Bu bizde hoş karşılanmayan bir niteliktir.” dedi.

Hatem-i Tai`ye, “Peki karşılığında sen ne yaptın?” diye sordular. “Üçyüz baş kızıl tüylü deve ile beşyüz koyun verdim.” dedi. “Yani sen daha cömert davrandın.” dediler.

Hatem, “Hayır” diye itiraz etti. “O, sahip olduğu herşeyi bana ikram etti, oysa ben servetimden bir kısmını bağışladım.” dedi.

Bir parça ekmeğinin tamamını dostlarıyla paylaşan kişi cömertliğin zirvesindedir. Hazinenden değerli bir parçayı ihsan etmektense yarım ekmeğini paylaş…

Bu haberler de ilginizi çekebilir